Selecteer een pagina

Ik ging weer, met de enstijl mobiel (gewoon mijn auto met het enstijl logo erop met een magneetsticker) naar Amsterdam. Amsterdam-West om precies te zijn. Want ik mocht een binnenkijker fotograferen bij niemand minder dan Nina Nijland. Deze creatieveling (Nina is 30) woont hier samen met haar vriend Josh (33) en poes Bibi sinds vier jaar. Deze locatie is top, een lekker bruisend stukje Amsterdam. In 2017 richtte Nina Mañana Mañana op. Een duurzaam lifestyle label, ontwerpstudio en online platform, met ook een shop. Ze runt het bedrijf samen met goeie vriendin Brit. De collectie creëert Nina zelf. Met Mañana Mañana heeft ze haar kantoor nu een stukje verderop in Amsterdam.

Toen ze hier vier jaar geleden kwamen wonen zag het er wel echt compleet anders uit. Ook is de smaak van Nina in de afgelopen jaren best wat veranderd (maar dat kennen meer mensen hier wel, denk ik).

In haar huis nu zie je veel nude tinten, Marokkaanse invloeden en gedroogde bloemen. Heel zacht, warm en licht allemaal. Een erg fijne sfeer!

Op deze bank wordt vaak een lekker boek gelezen en gechilld. Daar leent deze bank zich perfect voor, volgens mij.

Ik vroeg haar: “Hebben jullie veel moeten klussen toen jullie hier kwamen?

“Toen we het huis kochten hadden de vorige bewoners een wasmachine en droger op elkaar in de keuken (waar nu het nisje is). De badkamer was de helft van wat we nu hebben. Dus we besloten de wasmachine op een andere plek in de keuken in een inbouwkast neer te zetten met louvre deuren en dat stuk waar hun wasmachine en droger stond bij de badkamer te trekken. Op die manier ging de badkamer van 2m2 naar een riante 4m2, haha. Scheelt de wereld. Dus de badkamer hebben we eigenhandig gesloopt en groter laten aanleggen door de aannemer. Daarnaast hebben we de bovenste keukenkastjes eraf gehaald, de muur opnieuw gestuukt en planken opgehangen. Éen door het hele huis een nieuwe vloer en alles geschilderd”.

Waar ben je het meest trots op?

“Ik vind het heel leuk dat Josh en ik eigenlijk geen klus uitdaging uit de weg gaan. Als we iets zien of willen dan denken we altijd eerst: zouden we dat zelf kunnen maken? Dat is de ene keer een groter succes dan de andere keer hoor, haha. Maar bijvoorbeeld de keuken die we nu hebben is nog steeds de oude basis van de vorige bewoners, maar die hebben we zelf helemaal opgeknapt. Dus nieuwe deurtjes op maat laten zagen en geschilderd, nieuw blad erop, zelf met mijn vader de achterwand getegeld, nieuwe kraan en wasbak! Ook de radiatorombouw in de keuken en de grote kast in de woonkamer waar de tv instaat hebben we zelf gemaakt”.

Zelfs de hal kleurt helemaal mooi mee. En de kattenbak (echt een dikke tip voor kattenliefhebbers, zoals ik zelf) is ingebouwd in een Ikea meubel. Zo is het fijn uit het zicht en heb je daarnaast nog wat bergruimte voor de kattenbakkorrels en het voer enzo.

In de keuken borrelen ze graag met vrienden. Hier zie je ook weer de warme kleuren op de muren terug komen. En ook op de keukenkastjes overigens. De sfeer zet zich hier dus door.

De badkamer pakten ze vier jaar geleden aan. De sterrentegels op de vloer vond ze in Spanje en liet ze toen maken in Marokko. Ze krijgt er altijd enorm veel vragen over. Ik ga trouwens soortgelijke tegels verkopen bij atelier enstijl. Even een klein beetje reclame voor mezelf tussendoor.
Zo geordend is het bij mij echt super niet hoor! Chapeau altijd voor mensen die zelfs de kleine details zo goed op orde hebben!
Tussen de woonkamer en de slaapkamer willen ze heel graag mooie ensuite deuren plaatsen.
all pictures: @enstijl

Nina zou heel graag ooit een oude boerderij kopen en die eigenhandig opknappen. Ze komt zelf uit de omgeving van Veenendaal en heeft best wel wat meer behoefte aan rust, natuur en ruimte om zich heen. Ze durven de sprong nog niet helemaal te wagen, maar zijn wel al een beetje aan het rondkijken. Dus wie weet waar dit stel over tien jaar zal wonen? “Waar zie je jezelf over tien jaar wonen” (vroeg ik dan ook).

In die boerderij met pluk- en moestuin! Met Josh, kindjes en kipjes. En nog veel meer dieren trouwens”.

Ik heb zo maar het idee dat dat helemaal goed gaat komen. En met de inrichting komt het dan vast ook weer helemaal goed. Geef maar een gil en ik ben er weer voor een nieuwe binnenkijker hoor!

Liefs, Sanne