Selecteer een pagina

Hanne en haar familie wonen gewoon bij mij om de hoek! Aan het water, wat altijd een fijn uitzicht is natuurlijk, wonen zij nu sinds zomer 2014 met veel plezier. Hiervoor hebben ze vijf jaar in Antwerpen gewoond, in een prachtig huis. Maar toen wilden ze daarna voor werk deze kant op.

Hanne woont hier met haar man Pieter, dochter Madelief (18) en dochter Roos (14). Alles wat je ziet in het huis was eigenlijk al zo toen ze het kochten (de keuken, de pui, de tuin, de nisjes). Dus je kunt je voorstellen hoe blij ze waren dat ze iets vonden wat geheel naar hun smaak was.

In de winter is dit zitje bij de haard een van de favoriete spots.


Hanne is modeontwerpster, maar ook dol op interieur. Daarom is ze sinds een tijdje het instagram account The amateur gestart en daar vloeien nu langzamerhand ook leuke interieur klussen uit.


Aan de muur hangt een werk van Art in Return. Annemieke (van Art in Return) in een goede vriendin van Hanne.

Chique dit of niet? Een kijkje in en op de wijnkelder, zodat je ze wijn kan uitzoeken bij het eten vanuit de woonkeuken!

Het fijnste vindt Hanne het uitzicht hier op het water (bootjes die voorbij varen en altijd wat te zien) en de ligging. 
Het tamegroute servies is van Household Hardware. De verdere vondsten komen overal vandaan. Toen ik haar vroeg waar ze echt een zwak voor heeft, zei ze: “mooie borden en schalen. Ik houd namelijk erg van koken en een mooi bord of schaal presenteert zo fijn. Maar eigenlijk heb ik ook een zwak voor kussens, kleden en vazen en kandelaars en planten…. Ehm…. Ik ben een hebberd, haha”.

De tuin is een fijne stadstuin, met een tuinhuis en overkapping erin. Ook dat zat er al in! Echt fijn!

De trap naar boven is echt stunning! En ook de mooie wandlampen zaten al in het huis toen ze het kochten.

De eerste en tweede verdieping waren twee grote open ruimtes en moesten opnieuw ingedeeld worden, zodat er een grote slaapkamer met badkamer ensuite, een werkkamer en een walkin closet ontstonden op de eerste verdieping. En op de tweede verdieping kwamen twee slaapkamers voor de meiden en een badkamer voor hun.
Butcher of Blue is het modemerk waar Hanne een vrouwenlijn voor gaat lanceren!

Als je in de walk in closet het hoekje om gaat, is daar de werkkamer van Hanne. Ze is modeontwerpster en werkt freelance voor verschillende bedrijven en merken. Mannenkleding voor Zara, mango en Jack & Jones. Jassen voor het Nederlandse jassenmerk Giacomo the Jacket. En ze werkt momenteel aan de eerste vrouwen collectie voor Butcher of Blue. “Fijne, stoere, no nonsense kleren die lekker zitten en waar je blij van wordt!”. En daarnaast werkt Hanne dus als interieur designer via the amateur.nl

Helemaal boven zijn de kamers van de meiden.

Zij hebben ook een eigen badkamer en ruimte zat.


all pictures: @enstijl

Waar zie je jezelf over tien jaar wonen? “Ik zou wel meerdere adressen willen hebben. Een appartement in Parijs en een buitenhuis in Portugal of Frankrijk met een grote tuin, kippen en een zwembad en genoeg logeerplek. En dit huis als thuisbasis vind ik ook heel ok!”

Dat lijkt me een heel goed uitgangspunt en mooi om te zien als mensen zulke woon dromen hebben.

Ik houd the amateur in the holes. Jij ook?
Bedankt voor de gastvrijheid Hanne! Tot snel in Haarlem!

Liefs, Sanne