Selecteer een pagina

Ja, ik ging binnenkijken, bij Michelle, oftewel: Mies. In Heemstede. Niet ver weg dus, dus ik ben op de fiets gesprongen en een kwartier later stond ik in het mooie zonnige huis van Mies en haar (net getrouwd) man: Wybren. Ze wonen hier sinds augustus 2021, met dochtertje Philou en hun hondje.

Het meeste hebben ze laten doen qua verbouwen, Mies had een goed plan in gedachten. Wel hebben ze zelf het meeste behangen en ook alles ingericht. De tuin hebben ze ook helemaal zelf aangepakt!

De woonkamer grenst aan de eetkamer en de keuken is ook semi open. In de fijne tuin kreeg ik meteen twee croissants (pain au chocolat eigenlijk….), dus bedankt Mies: daar ga ik weer met m’n gezonde bedoelingen 🙂 Lekker in het zonnetje in hun tuin heb ik deze heerlijke croissants (van bakker Oscar in Heemstede) opgegeten.

In de erker staat een mooie designstoel wat Mies haar favoriete plek is in huis.

De tuin heeft fijne hoekjes en veel zon! Hier eten ze vaak lekker buiten of genieten van een kopje koffie.

De keukenfrontjes zijn zo bedacht door Mies en hebben een linnen look. Erg mooi, zeker in combinatie met de messing greepjes.

Veel Scandinavische en Japandi invloeden zie je hier terug in huis. Ook een stijl die mij aanspreekt 🙂

Op de eerste verdieping vindt je de mooie slaapkamer van dochtertje Philou.

Het behang is zo leuk! Philou is er gek op!

En ook de badkamer is gelegen op de eerste verdieping. Mies is een ander “bad persoon” dan ik ben. Ze gaat zelf niet zo vaak in bad. Ze is zelf meer van snel even douchen, zegt ze. Ik zou het wel weten, met zo’n fijn bad. Door de planten buiten op het balkon heb je helemaal een beetje een wellness gevoel!

Ook is hier de slaapkamer van the newly weds. Mies wil deze nog best wel gaan aanpakken. Er komt nog een behangetje bij en iets met andere kleur en raambekleding. Plannetjes zat. Maar ze komt er gewoon nog steeds maar niet aan toe.

all pictures: @enstijl

Boven is nog een zolder, maar dat was de moeite niet, zei Mies. Dus dan slaan we die maar eventjes over he 😉 Meestal is dat bij zolders ook gewoon beter…. Ze zouden nog heel graag de zolder laten doen. Er komt dan een dakkapel op en dan worden er twee volwaardige extra slaapkamers gerealiseerd. Mooie plannen voor de toekomst!

Mies is verslaafd aan mooie buitenlandse woonmagazines en haalt hier de meeste inspiratie vandaan. Verder zit ze heel veel op Pinterest voor haar interieur projecten (ze geeft ook interieuradvies) en haalt daar ook veel inspiratie vandaan voor haar eigen huis.

Toen ik vroeg waar ze zichzelf ziet wonen over tien jaar, kreeg ik als antwoord: “dat kan echt overal en op elke manier zijn! Ik zie ons rustig ergens op de gracht hartje Amsterdam wonen, maar ook op een woonboerderij in Twente”. Je weet het nooit dus, met deze interieur liefhebber!

Echt een leuk huis, vol mooie fotogenieke hoekjes! Dank je wel Mies, voor de heerlijke croissants en de gastvrijheid!

Wil je Mies ook volgen op instagram? Kijk dan eens hier!

Ik hoop snel weer een fijne binnenkijker te fotograferen voor jullie! Stay tuned!


Liefs, Sanne