Selecteer een pagina

Ik ging binnenkijken bij Micky Hoogendijk. Haar prachtige huis ligt midden in Amsterdam. Het heeft de reuring van de stad voor de deur, maar in de tuin is een groene oase van rust. Geweldig! Ze huurt dit pand voor een periode van twee jaar. Toch heeft ze ervoor gekozen behoorlijk wat te verbouwen en aan te passen. Was ook wel nodig, want het pand was heel oud. Dat zie je terug in deze afleveringen van LekkerWONEN.

LekkerWONEN hielp bij de make over van de keuken, door de keuken te wrappen en bij de renovatie van de badkamer, wat ook echt een plaatje geworden is.

Wat is het mooi opgeknapt zeg!

Micky woont hier nu sinds ongeveer een jaar en het is alsof ze hier al veel langer woont. Het ademt luxe, sfeer en eigenheid en het gevoel in de tuin is bijna magisch te noemen. Overal hangt hier kunst van Micky zelf. “Het is alsof ik in m’n eigen galerie woon”.

We beginnen in de keuken, want vanuit de keuken heb je zicht op de reuring rond het huis, de reuring van Amsterdam. Hier kan je lekker de hele dag naar buiten kijken en je hoeft je nooit te vervelen.

De keuken werd gewrapt. Dat werkt met een bepaald soort folie. Hierdoor geef je je keuken in een handomdraai weer een totaal nieuwe look!

Prachtig werk van Micky zelf, hangt ook in de keuken.

Daarnaast bevindt zich de eetkamer, die een boho feel krijgt, door het gebruik van vintage meubels en een mix is van allerlei soorten mooie vondsten en werk van Micky zelf. Ik vind haar werk te gek! Vooral haar fotografie. Zo mooi om alles wat ze maakt hier tentoongesteld te zien.

Overal is groen te vinden, binnen en buiten. En zo wordt buiten ook weer met binnen verbonden….

Ik bezocht Micky’s huis samen met Evelyn, van LekkerWONEN. Hier staan ze even van het weer en de zon te genieten in de tuin.

Micky is al een behoorlijk aantal keer verhuisd. Ik vroeg haar of haar stijl met elk huis ook een beetje veranderde. “Ieder huis vertelt zijn eigen verhaal. Mijn spullen blijven wel hetzelfde, maar vinden steeds een nieuw hoofdstuk in mijn leven”.

De zitkamer biedt plaats voor een hele fijne, grote vintage leren bank. Lekker rock and roll, of niet dan?

Boven is nog een prachtige badkamer, met bad en inloopdouche gecreëerd. LekkerWONEN heeft geholpen met de aanpak van de badkamer. Daar moest zeker het een en ander gebeuren. Maar nu is het een heerlijke plek geworden. Met een vintage meubel als badkamermeubel en zelfs hier kunst van Micky aan de muur. Past helemaal!

De tegels hebben een grijs/groene kleur en maken het geheel chique en klassiek, maar toch modern.

Ook vind je boven nog Micky’s studio, een mooie werkkamer en haar slaapkamer. Zo tof om te zien hoe ze aan haar beelden werkt….

Er wordt hier volop gebarbecued met vrienden, op lange zomeravonden. Dan is ze wel het meest trots op deze plek die ze hier gecreëerd heeft. En dat begrijp ik. Dit nodigt wel uit tot zwoele avonden, eindeloos lullen en dineren in de tuin toch?

Micky’s favoriete plek in huis is in bad of languit op de bank met uitzicht op de tuin. Deze tuin dus. Waanzinnig toch? Hoe heerlijk groen en bijzonder dit, met haar beeldende kunst verwerkt tussen het groen?!

Toen ik haar vroeg waar ze zichzelf ziet wonen over tien jaar, antwoordde ze: “in een zonniger klimaat”. Daar kan ik me helemaal in vinden. En daar ben ik het dus totaal mee eens. Maar als je dan hier in deze tuin zit, deze groene oase midden in Amsterdam, op ook nog eens een zonnige, aangename dag, dan kan ik me ook zo maar voorstellen dat je hier helemaal geweldig woont en nog een tijdje langer wil zitten.

Dank voor je gastvrijheid Micky. En ik hoop dat jullie hebben genoten van de plaatjes.


Liefs, Sanne