Selecteer een pagina

Ik was al eens wezen binnenkijken bij Marjolein. In haar vorige huis. Dat was een aantal jaar geleden. Denk alweer 5 a 6 jaar geleden ofzo?

Dit huis is nieuw, dus dan kan een nieuwe binnenkijker ook wel weer, toch?

Graag zelfs! Want styliste Marjolein zet elke keer weer iets moois neer. Dit huis hebben ze zelf laten bouwen. Hier wonen dus Marjolein, haar man Marco en kids: Nika (11) en Naud (9) met ook hond Pip (nog 0).

In 2020 kochten ze het stuk grond. Dit huis stond er in 1 dag. De huls van het huis, zeg maar. Helemaal van hout. Daarna moest alles nog afgebouwd worden. Het hele proces van een huis bouwen was heel intensief, maar tegelijkertijd enorm gaaf.

En wat is het mooi geworden! Een fantastisch huis waar ze bijna alles zelf hebben kunnen bedenken en tekenen. Voor nu hun ultieme woondroom, dit huis. Zo dicht bij het strand. Van werkelijk niets hebben ze zoiets moois weten te creëeren. “Drie jaar geleden was dit nog een weiland met paarden en ik dacht echt:gaan we ons mooie huis in Uitgeest (De Kapberg) opgeven voor een paar grassprieten?!”, zei Marjolein. De twijfel was er dus wel eventjes, maar ze wist dat het zou kunnen en zijn de uitdaging aan gegaan. “Ik heb er veel van geleerd. Ook bijvoorbeeld om door te zetten. We wilden ons huis geheel uit hout realiseren. De welstand wilde een stenen huis op deze plek. Ik heb ze gelukkig ervan kunnen overtuigen dat we volledig in hout wilden bouwen vanuit een duurzaamheidsperspectief.”

De prikkabel lampjes zijn van lampgigant.nl (wij hebben ze zelf ook). Ze zijn echt heel mooi!

Op de begane grond bevinden zich: de woonkamer, zitkamer, keuken, waskamer en het kantoor van Marjolein. De zitkamer is in de aanbouw gecreëerd. Daar is ook de punt van het dak lekker hoog! Het zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel.

De discoballen deden in combinatie met de zon goed hun werk!

De eettafel is 1 van de favoriete plekken in thuis. “Om lekker met familie en vrienden omheen te hangen”.

De trap is een echte ene catcher in huis!

Hier werkt Marjolein. Dit kantoor bevindt zich naast de keuken en is afgelopen door glazen deuren met staal. Zo hou je toch verbinding met de rest van het huis, maar kan je ook goed geconcentreerd werken, als dat nodig is. “Met BOU Living zijn we gespecialiseerd in totaal interieur ontwerp. Wanneer wij kennis maken met onze klanten staan er vaak nog maar een paar ideeën op papier. Door alle wensen en eisen van de klant te inventariseren, de mogelijkheden en potentie van de woning te beoordelen en deze te mixen met onze creativiteit ontwerpen mijn zus Suzanne en ik de tofste interieurplannen. De glinstering in de ogen van de klant wanneer wij het ontwerp presenteren en uiteindelijk wanneer we voor de 1e keer hun nieuwe woning binnenstappen…. Dat is het aller gaafste van ons werk”.

Boven vind je de ouder slaapkamer met badkamer ensuite, de slaapkamers van de kids en een kids badkamer. Hoe luxe: een eigen badkamer voor de kinderen?!

De aannemer vond het onzin, maar Marjolein wilde de tegels voor de badkamer toch echt tot boven in de nok hebben. En wat een tof resultaat!

In de tuin is nog een heerlijke overkapping gemaakt, met ook deze fijne deuren die de overkapping ook nog eens wat warmer houden. Goed toeven is het hier, met de terrashaard aan.

pictures: @enstijl

Wat een prachtig huis. Hier hoeven ze niet meer weg, denk ik. Blijft het kriebelen? Misschien is dat voor interieur stylistes wel gewoon altijd het geval…. Ooit wil ze misschien wel weer iets in Haarlem? Daar heeft Marjolein gewoond en dat beviel goed. Maar dat is iets voor ooit…. Voor nu wonen ze hier helemaal goed.

Liefs, Sanne