Selecteer een pagina

Dit account volg ik al een tijd, met heel veel plezier. Ik vind het echt een van de meest inspirerende (al dan niet de meest) accounts op instagram. Ik doe hier veel inspiratie op, ook door haar stories. Het gaat over het account van Katrien. Wonende eerst in België en op Ibiza. Maar nu is ze met haar gezin permanent verhuisd naar dit mooie eiland.

Katrien (39) woont hier dus met haar man Oli (43) en hun drie kinderen, sinds vorige zomer. Ze wilden veel zelf gaan klussen, maar ook door de lockdown zijn ze daar niet aan toegekomen en toen hebben ze toch een aannemer in de hand genomen.

Wat een leven! Haar stories ademen precies de relaxte sfeer die ik zelf ook zo fijn vind van Ibiza. En als ik daar zou wonen, zou ik het precies zo willen. Je begrijpt dat ik heel blij was toen ik een binnenkijker mocht fotograferen bij haar.

Katrien ontving mij (en Jip, die ging mee) heel vriendelijk samen met de hond. De enorme palmboom in de tuin staat pontificaal voor het huis, wat een mooi ding! De tuin is sowieso geweldig aangelegd. Wat bloemen, veel mediterrane planten, een hangstoel, zitplek met vuurschaal en een zwembad. En natuurlijk een fijne buitenkeuken, dat past helemaal bij het eiland leven.

De prachtige, grote palmboom….

Het huis is compact (eerst diende het echt als vakantiehuis, nu ook permanent wonen), maar heeft alles wat je nodig hebt. Ze gaan binnenkort (als het allemaal kan….) verbouwen en een stuk aanbouwen. Zodat ze een grotere keuken hebben en meer ruimte binnen, met vloerverwarming (dat is toch wel fijn in de winter). Het huis heeft vier slaapkamers, een fijne living met kachel en een keuken.

Alle muren werden wit en de vloer kreeg een laagje microcement.
Zo stom, in al mijn enthousiasme van al het moois heb ik niet eens gevraagd wat zich bevindt hier boven de keuken op de vide!

In de winter houdt deze kachel het huis dus warm.

Wat een heerlijke schapenvacht dit!
Een buitendouche…. Altijd fijn!

De kamer van de jongens heeft een zeer net kledingrek…. Zo ziet dat van mij er niet uit hoor!
Hun dochter van 11 heeft haar eigen, aparte “suite”.

In de tuin bevindt zich ook nog het atelier van Katrien, waar zij keramiek maakt. Servies, schalen, kopjes. Echt heel erg mooi. En wat lijkt het me rustgevend om dit op deze mooie plek te doen.

Onder de naam atelier ukiyo maakt ze dit en dat heeft ook een eigen instagram account.

all pictures: @enstijl

Dit plekje op de trap, uitkijkend over de prachtige tuin, is de favoriete plek van Katrien. En dat kan ik goed begrijpen.

Ontzettend bedankt voor je gastvrijheid. Ik heb weer inspiratie waar ik heel lang uit kan putten en heb veel bewondering voor je hoe jullie deze stap hebben gemaakt als gezin om op Ibiza te gaan wonen. Wat een leven….!

Liefs, Sanne