Selecteer een pagina
Jasmijn Bloembinders is een geweldig mooie zaak aan de Zijlweg in Haarlem. Onlangs werd een kleine extra winkel ernaast geopend (Bij Jasmijn), met accessoires en allerlei mooie cadeautjes en woonspulletjes. Ik ben toen al even wezen kijken en was echt positief verrast door het verrassende, grote aanbod. Toen Pien (eigenaresse van de winkel) mij vroeg of ik bij haar een leuke binnenkijker wilde maken, was ik vereerd. Dat doe ik uiteraard graag!

Wie: Pien (41), Patrick (45), Isabelle (16), Bram (13) en Dirk Valk (11).
Waar: In een groot dubbelbovenhuis in Haarlem (dichtbij het centrum), boven hun winkel, van ongeveer 230 vierkante meter.
Sinds: 2001.

Alles in het pand was oud en alles moest dus vernieuwd worden. De elektra, het dak, de centrale verwarming. Nadat het dak gedaan was, werd er een paar jaar later toch een opbouw geplaatst om twee extra kamers en een badkamer te creëren. De paneeldeuren zaten allemaal verstopt achter lelijke platen, deze platen werden dan ook uiteraard weggehaald. Alles werd gestuukt en er werd volop geschilderd.

Pien en Patrick bedenken altijd alles samen en komen er altijd goed uit ook samen. 
Hun interieur is dan ook in harmonie. Voor hun werk komen de twee veel op beurzen. Maar ze doen ook veel inspiratie in andere steden op, in restaurants, hotels, mooie gebouwen of musea. En natuurlijk worden ze ook geïnspireerd door de natuur en daardoor is het wel zo fijn zo dichtbij de mooie duinen te wonen!

Er komt binnenkort een nieuwe keuken, waar Pien zich erg op verheugd.

Pien en haar man Patrick houden beiden van kleur en bloemenpracht als bloemisten en decorateurs.Dat zie je ook terug in hun mooie woning. Een bovenhuis is altijd erg licht en daardoor konden ze in huis juist gebruik maken van sfeervolle, warme, donkere kleuren en tinten. Het huis staat vol verzamelingen en decoratie en dit maakt de woning erg persoonlijk en vol karakter. De mooie oude details van het huis spelen hier ook een grote rol in.

Pien is voor haar werk natuurlijk veel bezig met kleur en bloemen. Dit doet ze al zo’n 20 jaar. Maar het blijft leuk, zegt ze. Het verveelt eigenlijk nooit. 
Ook al ligt de winkel ietsje uit het centrum, iedereen weet de winkel goed te vinden en de winkel heeft een groot aantal vaste klanten die hun bloemen hier halen en steeds blijven terugkomen.


 

Jasmijn Bloembinders bestaat inmiddels alweer bijna 20 jaar!
Een tijdje geleden kwam er “Bij Jasmijn” bij. Het naastgelegen hoekpand is nu een leuke winkel vol met mooie accessoires, planten, servies, boeken en andere interieur must haves.

Pien aan het werk bij Jasmijn Bloembinders.

Voor nu is Haarlem de perfecte thuisbasis, vooral omdat het natuurlijk wel erg handig is om boven je eigen winkel te wonen. En ook is het fijn dat je zo in centrum bent, je loopt er zo naar toe. Maar verhuizen? Zeg nooit nooit. Wellicht een vakantiehuisje erbij ergens in Nederland, om hun welverdiende rust te pakken?

Een tip van Pien: “Durf kleur te gebruiken. Daar wordt je zoveel blijer van. Groen past in ieder huis en helpt je om de droge lucht weg te krijgen in huis. Lekker fris en zuurstof in huis: super belangrijk!”.

Ik hoop dat je weer volop geïnspireerd bent door dit bonte huis en je ook even een kijkje gaat nemen bij Jasmijn als je in Haarlem bent. Zeker de moeite waard!

Liefs, Sanne