Selecteer een pagina
Eindelijk! Ik heb het prachtige huis van Elisah van Interiorjunkie van binnen mogen bewonderen! Ik had al wat mooie plaatjes op haar site gezien en ik fiets er regelmatig lang (Elisah woont ook in Haarlem), maar van binnen had ik het nog niet gezien. Nu dus wel! En het is werkelijk prachtig. Wat een ruim, licht en sfeervol huis! 

Elisah (33) woont er samen met haar man Christian (35)(ze trouwden in de zomer in Italië) en poes Punky (van 12). Het is een groot herenhuis waar ze heel veel aan verbouwd hebben. De verbouwing duurde ongeveer drie maanden en in die tijd woonden ze boven. Er waren dagen bij dat ze geen warm water en geen verwarming hadden, constant klusjesmannen over de vloer en er waren ook wel wat tegenslagen tijdens de verbouwing…. Dus dat was best even pittig! En vooral ook koud!

Zelf haat ze klussen, dus ze hebben veel laten doen. De troep en de hele tijd al die klusjesmannen in huis zorgden voor veel irritatie, dus na drie maanden was Elisah er dan ook helemaal klaar mee.
Maar het resultaat mag er zijn! Ze wonen hier nu sinds juli 2016 en ze genieten enorm van dit prachtige huis. 
De hal en de entree heeft de sfeer van een hotel met de donkergrijze deuren en grijze muren. Erg chic! De verf is van Farrow and Ball. Vergrijsd roze op de muren (kleur: Peignoir) en het donkergrijze is de kleur Downpipe.
De trap is bekleed met heel tof roze tapijt.

Op de gang bevindt zich ook het extravagante toilet. Super vet gedaan met het flamingo behang. Het behang voelt zelfs lekker aan en dan voel je de structuur ook goed. 

Vanuit de hal kom je zo in de mooie lichte woonkamer, met een eetkamer en een zithoek. De prachtige bank van Fest zit heerlijk en vanaf daar heb je zich op de openhaard.

In de woonkamer bij de eethoek heeft Elisah een mooie muur met prints en foto’s gecreëerd. Dit is een vrij simpele manier om je huis persoonlijkheid te geven.

Leuk detail: waar ooit de kamer en suite deuren zaten, is nu een handige plek gemaakt voor het haardhout. 

Wel moeten er nog gordijnen komen in de woonkamer. Er wordt nog sterk onderhandeld over welke kleur deze moeten worden.
De prachtige lelieboom naast de boom is ook iets wat je niet zo vaak ziet. Elisah heeft durf! En dat spreekt me ook zo aan in dit interieur. Ze heeft een uitgesproken smaak en ook al is het totaal anders dan bij mij thuis, toch voel ik me in haar huis ook helemaal thuis. Het is persoonlijk en erg gezellig. Op de muren zit de kleur: Cornforth White en het houtwerk is geverfd met de kleur: Pointing. De visgraatvloer was een wens van Elisah en die kon in dit huis uitkomen. Het past erg goed bij het geheel. 

Genoeg woonkamerinspiratie in deze mooie woonkamer!

Vanuit de woonkamer zie je door de ensuite deuren al de mooie tegeltjes liggen van de keuken. 

Elisah heeft onlangs de keuken nog aangepakt en dat is echt het paradeplaatje van het huis. De bakstenen muur staat ook al heel lang op mijn lijstje en dit in contrast met de strakke, zwarte kastjes (van de KUNGSBACKA keuken van ikea) staat heel mooi en industrieel in het verder vrij klassieke huis. De inrichting is niet klassiek, maar het pand wel. Echt een oud huis, met veel oude details.

Kat Punky wilde heel graag op de foto, dus poseert hier weer even netjes terwijl ze net “wilde gaan eten”. 

1 bovenkastje was toch wel erg handig en voornamelijk ook noodzakelijk: dit geeft net even wat extra opbergruimte. 

Boven aangekomen is daar de fijne werkkamer van Elisah met haar “wall of fame”. Alle publicaties en stukjes over interiorjunkie zijn op de kurken plaat geprikt. Kat Punky komt altijd op de stoel in de werkkamer liggen als Elisah daar bezig is. Elisah is voor haar werk natuurlijk veel met interieur bezig, maar alsnog heeft ze altijd zin om thuis ook aan de slag te gaan. Ze doet veel van haar shoots gewoon thuis in haar eigen interieur. Manlief durft ook steeds meer op interieurgebied, die leert natuurlijk van de beste!

Naast de werkkamer is de kledingkamer, waar vooral de prachtige trouwjurk en het toffe gouden behang opvalt. Eerst had man Chris ook nog rekje…. Maar die is (helaas voor hem) nu ook naar zolder verhuist.

De slaapkamer is geverfd in een mooie kleur (Hague blue) van Farrow and Ball.
Echt mooi: nachtblauw. Het lijkt wel een hotel! Er stond een prachtige groene strelitzia naast het bed, maar die doet het (net als die van mij….) helaas niet meer.
Elisah is inmiddels op zoek geweest naar een alternatief en heeft toch gekozen voor een nep exemplaar (gekocht bij Jasmijn Bloembinders in Haarlem).

Dit prachtige kastje is antiek.
De spiegel daarboven van SissyBoy.
En ook hier staan weer heerlijke geurstokjes van Rituals. 

Overal op de overloop en in het trappenhuis ligt het roze tapijt en is het houtwerk mooi wit geverfd. 
De badkamer op de eerste verdieping is nog een project. Daar staat nu een douche en wordt de kattenbak van Punky schoongemaakt. Het verlaagde plafond moet eruit en het moet er vooral ook warm worden. Dus de mooie badkamer daar, naast de slaapkamer, moet er nog komen. Er wordt wel al over gedroomd….

Boven is er ook nog een enorme zolderverdieping waar de balken allemaal zichtbaar zijn en in het zicht gelaten. Dit is de logeerverdieping en hier hebben Elisah en Chris ook hun badkamer. Hier bivakkeerden ze tijdens de verbouwing van drie maanden.
Hier wil iedereen toch wel een nachtje logeren?! 

Dit huis is ideaal voor Elisah en Chris. Dichtbij de stad en ook dichtbij Amsterdam, maar op de fiets ben je ook zo op het strand. Regelmatig fietsen ze samen s’avonds nog naar het strand voor een drankje en dan de zon in de zee zien zakken.
Dus verhuizen zal voorlopig niet gebeuren. Maar zeg nooit nooit. “Buiten” wonen is een steeds minder enge gedachten en Elisah droomt nog wel van een groot vrijstaand huis, met veel groen eromheen en een alpaca in de tuin. 
Ik ben echt wel verliefd geworden op dit huis! Wel fijn dat ik er af en toe kan buurten om gezellig een kop thee te drinken bij Elisah. Dat is namelijk onwijs gezellig! 

Houden jullie haar op de site: www.interiorjunkie.com goed in de gaten?

Liefs, Sanne