Selecteer een pagina
Wow…. 
Wat een huis! En dat op je 25ste al laten bouwen! Wat bijzonder zeg. In dit prachtige, ruime huis in Alkmaar wonen Anita (31) en Bastiaan (32) met hun 4 kids (Cenn 10, Mason (7), Daine (6) en Viénn (3)) en kat. 

Dit huis hebben ze laten bouwen en samen met een architect ontworpen. Ze wonen er nu ongeveer 3,5 jaar en dit is het hun droomhuis! 

Overal in huis zie je het prachtige werk van Bastiaan. Zijn werk ontdekte ik laatst op een expositie in Bergen in de buitenlucht. Ik was daar zo van onder de indruk! En nu ben ik gewoon in zijn huis geweest om daar te fotograferen! Raar ook wel! Maar je komt zo nog eens op toffe plekken, met zo’n blog….

De keuken is de favoriete plek van Anita. Ze kookt graag en vaak, dus ze is hier vaak te vinden. Het fijnste is dat ze er alle ruimte heeft.

In het soutterrain hebben ze nog een toffe speelkamer voor de kids, een garage en een “tv-kamer” waar regelmatig voetbal gekeken wordt met z’n allen op de grote bank.

Er zijn zeker nog wat plannen voor dit huis. Zo komt er dit voorjaar een grote overkapping en wordt het zwembadje uitgebreid tot een groter zwembad.

Toen ik vroeg of ze nog eens zelf een huis zouden willen bouwen en of ze het dan anders zouden doen, antwoordde Anita dat ze dat niet zo snel weer zouden doen. Het hele bouwproces is haar niet echt goed bevallen.

Ik vroeg Anita:

“Verander je veel in huis?”

“Ik heb dat altijd heel veel gedaan. Spullen veranderen hier nog wel vaak van ruimte en iets waar ik gek op ben kan de maand erna ineens verkocht zijn omdat het ik het toch niet meer vind passen
De afgelopen maanden probeer ik wel bewuster te worden van wat ik koop en waarom.
Maar ook waarom iets weg moet en of het dat de vuilnisbak in gaat of toch nog een ronde mee kan en dus naar de kringloop gaat.

Daardoor verander ik iets minder snel dan voorheen”.


Haar tip is: maak ook eens iets zelf. Dat is vaak net wat persoonlijker en geeft meer voldoening dan alles maar gewoon te kopen.

De werkplek van Bastiaan:
Ideaal in dit huis is de twee zithoeken die er zijn.
Als de kids tv willen kijken, kunnen Anita en Bastiaan in de “tweede zithoek” gaan zitten.

Boven bevinden zich alle slaapkamers. Alle vier de kids hebben een fijne eigen slaapkamer en er zijn twee badkamers. Eentje voor de grown ups en eentje voor de kinderen.

pictures: @enstijl
Over tien jaar wonen ze, als het aan Anita en Bastiaan ligt, nog steeds hier. Dit is echt hun droomplek en droomhuis.

Ik snap dat dus helemaal. Het uitzicht op de dieren (schapen, kippen, paarden) en straks een zwembad in de tuin? Te fijn toch?
Dank voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne