Selecteer een pagina

Altijd leuk: binnenkijken in mijn eigen Haarlem. Dit huis staat te koop, dus ik kon nog net eventjes een binnenkijker fotograferen. Gelukkig maar. Want ik stond geïnspireerd weer buiten. En dat zijn jullie hopelijk ook, na het zien van al deze plaatjes. Ik ging binnen kijken in het huis van Laura en haar gezin.

Ze wonen hier inmiddels bijna drie jaar, maar gaan nu dus verhuizen. Verhuizen naar het buitenland nog wel! Ze gaan hun Spaanse droom werkelijkheid maken. Wat te gek! Altijd cool om mensen te spreken die hun dromen waar gaan maken.

In Spanje willen Laura en haar gezin boutique appartementen gaan realiseren, naast hun eigen huis, die ze willen gaan verhuren. Dat wordt verbouwen weer! Top dromen dus!

Dit is Laura Archidona (40). Ze woont hier met haar man Frank Brouwer en zoons: Mateo (10) en Noah (8).

Dit huis was wel echt een bouwval. Alles moest gedaan worden. Ze hebben enorm verbouwd en goed verbouwd ook! Want het resultaat is prachtig!

“Ik ben enorm blij met onze mooie woonkeuken en hoe alles heeft uitgepakt. De maatwerk keuken, de pui en het eetgedeelte vormen een mooi geheel samen. Door de ensuite deuren heeft het ook echt een eigen karakter”, zegt Laura als ik waar ze het meest trots op is in dit huis.

De pui naar de tuin valt meteen op. Wat een licht en ruimte! Lekker zeg!

“Als ik alles opnieuw mocht doen, zou ik de meeste dingen weer zo doen. Sterker nog: ik kijk ernaar uit om straks in Spanje dezelfde stijl weer door te voeren daar. Ik heb wel een beetje spijt van de licht sensor in de inloopkast! Sta ik net kleding uit te zoeken, gaat het licht weer uit. Dus mijn tip naar je lezers is: doe dat niet ;)”.

De tegeltjes maken de keuken ook weer nog interessanter. Heel leuk gedaan!

Het keukeneiland is toch wel de favoriete plek van Laura in huis. Tijdens het koken of met borrels lijkt me dit ook echt een top plek!

“Wat wij het meest spannend vinden aan onze emigratie naar Spanje is of de kinderen daar makkelijk hun draai kunnen vinden en of wij zonder al te veel problemen ons project kunnen vormgeven. Het ontwerpen en realiseren van de boutique appartementen is iets waar ik heel veel zin in heb. Niet één huis om te verbouwen en stylen, maar meerdere…. Ons doel is om een groene en weelderige plek te creëren met mooie hoekjes, prachtige appartementen, een heerlijk zwembad, speelgelegenheid, vertier en een gave buitenbar voor leuke ontmoetingen. Wij kijken er dan. ook naar uit om in april 2025 onze eerste gasten te kunnen ontvangen”.

Nou, ik hou me aanbevolen hoor!

“Ons spaargeld is recent in onze tuin opgegaan. We zijn blij dat we dit gedaan hebben, want het maakt het uitzicht vanuit de keuken een stuk fijner. Nu nog even geduld tot alles wat groener wordt en we willen er nog een paar mooie grote platen en potten bij”.

Wist jij dat er een boeket van Lego bestaat?! 😉

Dit is de heerlijk vernieuwde tuin. Onderhoudsvrij en het moet nog iets groener worden allemaal, maar wat fijn zeg!

Op de gang zijn er nog authentieke details aanwezig. Zoals deze jaren dertig tegeltjes.

Op de eerste verdieping bevindt zich de hoofd slaapkamer, met ensuite badkamer. Ook is op deze verdieping een werkkamer en een waskamer te vinden.

Kijk hoe mooi de patina kranen en douche zijn! “Ik vind het echt jammer dat we hier niet lang genoeg wonen om echt te zien hoe mooi het patina van de kranen en douche gaat worden. Dat wordt echt hoe ouder hoe mooier”.

“Ik ben ook heel blij met onze ensuite badkamer met hammam sfeer en de mooie lichtinval daar. Al zit ik echt veel te weinig in bad….”.

Daar moet je tijd voor maken Laura 😉 Echt….!

Op de tweede verdieping slapen de kinderen. Elk in hun eigen, fijne kamer.

pictures: @enstijl

Ik vroeg haar waar ze zichzelf over tien jaar ziet wonen. “Ik hoop dat wij over tien jaar gelukkig zijn in ons nieuwe huis in Spanje. Maar zo niet, dan is Haarlem ongetwijfeld weer ons thuis”. Een goed streven, zegt deze Haarlemse 😉 (ik zelf dus).

Volg Laura vooral op instagram om alle ontwikkelingen rondom de emigratie naar Spanje en het interieur daar te volgen.

Dat ga ik ook zeker doen. Ik hoop jullie snel in Spanje een keertje op te komen zoeken om te kijken hoe mooi het is geworden.

Liefs, Sanne