Selecteer een pagina
Binnenkijken, bij mij dus! Voor de verandering 😉

In 2018 heb ik bij zoveel anderen binnen gekeken en dat ga ik hopelijk in 2019 weer doen (er staan er alweer een aantal op de planning). Maar nu is het tijd om binnen te kijken in ons nieuwe huis!
Van onder tot boven, dit is ons huis!

Wie wonen er: nou, wij dus: Sanne (stylist, blogger, fotograaf, 33), Mari (muziek producer, www.soundsright.nl, 33), Bo (5), Jip (1) en de katten: Snoet (bijna 13) en Moos (11).

Ons huis was opgedeeld in een garage (er stond tijdens de bezichtiging daadwerkelijk een auto en een motor) en een bovenwoning. Wij zagen meteen de mogelijkheden met dit pand.

Als we de garage nou eens bewoonbaar zouden maken? De vergunning was er al, dus dat was top! Maar het was wel echt een garage. Dat betekent: groot, maar geen daglicht. En de akoestiek was echt om te janken. Een hele lege ruimte van ongeveer 70 vierkante. Daar kan ik wel wat mee. Het is precies zo geworden als ik in mijn hoofd had! Dat is wel echt tof! Gelukkig konden veel van onze ideeën gerealiseerd worden, met hulp van onze klusjesman.

In de garage bevindt zich de keuken, de zithoek en de eethoek. De hele woonkamer dus eigenlijk. Ook hebben we er een toilet. En Bo’s wens kwam in vervulling: een speelhoek. Wat een ruimte!


Onze keuken is van Ikea. Het werkblad werd door de klusjesman op maat gemaakt van hout en afgewerkt met een laag betoncire van Stone age.

De tussenwand bestaat uit stalen ramen en hout. De stalen ramen komen uit een gebouw naast het atelier van mijn schoonvader. Hij had de stalen ramen dan ook in zijn schuur staan. Ze komen uit een gebouw waar Mari vroeger op de timmerclub gezeten heeft en ik op de hobbyclub…. Toch grappig dat de ramen nu weer terugkomen op deze manier in ons huis.

Oude deuren via oudedeur.nl


Het vintage keukeneiland vonden we bij Van Dijk en Ko in Amsterdam-Noord. Of eigenlijk vond Mari hem. Meteen wist ik dat ie geweldig zou staan in onze keuken.
Deze zwart/wit foto’s maakte ik zelf. Links is Bo, rechts is Jip.

De tafel is van Wood it be nice. De stoelen zijn een verzameling. De rotan stoel is van Tine K Home, via www.vtwonen.nl

Kunst van mijzelf, Bo en wanddeco van Bybazz.


Kunst aan de muur: by me and Bo.
De bank van By Sidde is echt een aanwinst. Hij zit heerlijk en is prachtig!

De lampjes nam ik mee uit Marrakech. Spiegeltje is van Noa May (net als de mand op de grond).
De grote witte kast vond ik bij de kringloop. Eerst was ie zwart en deed hij dienst als servieskast. Nu is hij wit geverfd en staat de tv zo fijn uit het zicht.
Eigenlijk is de speelhoek stiekem ook mijn favoriete hoekje in huis…. De tv staat overigens in de grote, witte kast. De bedoeling was eerst om hem aan de achtermuur te bevestigen aan een wandbeugel. Maar dat was, super lelijk…. Dus de gaten zaten er wel al in…. Maar het moest toch weer anders.


De smeg koelkast stond ook al in ons oude huis, maar nu komt hier nog beter tot zijn recht. Ik nam hem over van een styliste die ging verhuizen van Amsterdam naar Marrakech….
De wc heeft toch nog een klein stukje bakstenen muur, iets wat ik al heel lang graag in huis wilde. De toiletpot is van Duravit.
We vertoeven dan ook meestal in de “garage”. Heel graag willen we nog een soort voortuin maken. Zodat we in de zomer de garagedeuren helemaal kunnen open zetten en een schommel kunnen ophangen ook bijvoorbeeld. Maar goed. Dat komt misschien nog. 

Eerst weer een beetje sparen. De garage deuren heb ik van de binnenkant inmiddels al geverfd en de buitenkant gaan we ook nog verven.

Onze trap naar boven zit vol met jaren dertig tegeltjes! Een aantal zijn er helaas van de muur af gekomen tijdens de verhuizing en verbouwing. Maar wellicht kan ik ze nog ergens vinden en het muurtje weer compleet maken.
De eerste verdieping is “ons domein”. Een hele verdieping voor ons zelf, eigenlijk.
Daar is onze slaapkamer, met uitzicht op mijn LUV bad van duravit. Als je de ensuite deuren open doet, is daar een “chillkamer”, grenzend aan het dakterras.

De muur rondom het bad is bewerkt met betoncire van Stone Age. Het is Base Beton, een heel fijn materiaal.

De houten pot is van Simply Pure Home.

De “knoflookmand” is van The Style Hunter en het chakki tafeltje van Van Hees Design.


De “kunst” aan de muur is een mengeling van ingelijste knipsels uit boeken en tijdschriften, een portret van karwei een ingelijste paperbag van Love Warriors en wanddeco van ByBazz.

Op deze verdieping zie je lekker veel wit en natuurlijke materialen.
Heel fijn en rustig.

Het dakterras heeft een pergola en al wat planten, maar staat ook nog op de planning om nog wat aan te pakken.

Ik heb het idee dat, als het straks echt nog wat warmer wordt en we de deuren daar kunnen open gooien, dat we s’avonds ook wat vaker daar gaan zitten.

Op de tweede verdieping bevinden zich: twee kinderkamers, een rommelkamer/kleding kamer voor Mari en een tweede badkamer.

Bo wilde in dit huis heel graag weer een jungle kamer. Dat hebben we iets anders aangepakt dan in het vorige huis. Maar het is wel een stoere kamer geworden! Het lichtgroen zat al op de muren. De knal kleur groen hebben Bo en ik samen uitgekozen voor op de muur.

Het beni kleedje nam ik mee uit Marrakech. De centimeter vond ik bij Kwantum een tijdje terug. Het bed is van Leen Bakker. De knuffel in het raampje van het bed is een Artis de Partis. Deze kan je in Artis kopen, maar de afgelopen Koningsdagen vond ik er een aantal op de vrijmarkt. Vlaggetjes zijn van Numero74 via lidor.nl.

Het “tentje” vond ik op aliexpress, net als deze giraffe.

Het speelhuisje is van wool and woodies. De kerstlichtjes heeft Bo zelf opgehangen.


Het luipaard dekbedovertrek is van Kruidvat. Het kratje op wieltjes is zelfgemaakt van een kratje van Xenos. De dierenkopjes aan de muur zijn van wwww.posters.nl.
Jip’s kamer heeft warme kleuren, een fijn bedje en een kast met mooie linnen gordijnen ervoor (van H&M Home).
De linnen gordijnen in een oranje/bruine kleur zijn van H&M Home.

Het bed einde staat nu achter het ledikantje en is van Leo and Moon. Het bed hemeltje vond ik op aliexpress (Bo heeft hem ook) en de bed omranding is van Numero74 (via lidor.nl). Het maantje en de ster aan de muur nam ik mee uit Marrakech.

De muurstickers van regenboogjes vond ik op aliexpress. De giraffe op bol.com en het kastje vond ik bij het grofvuil. Het beni kleed met roze strepen nam ik ook mee uit Marrakech.

Het vintage pauwenstoeltje vond ik in een antiek vintage winkeltje aan de Oude Gracht in Utrecht.
Ook boven op de tweede verdieping hebben we dus nog een badkamer…. Ik schaam me altijd een beetje als ik dat zeg. Het is wel erg decadent namelijk. Maar op de eerste verdieping is alleen bad. Geen wastafel en douche. En dat is toch ook wel erg handig. Dus de badkamer op de tweede verdieping wordt eigenlijk ook het vaakst gebruikt. Door de kids en door Mari (die elke dag doucht voor hij naar zijn werk gaat).

all pictures and styling: @enstijl

Een huis waar we hopelijk (zeker ook namens Bo) een hele tijd kunnen en willen blijven wonen.

Liefs, Sanne