Selecteer een pagina

Eerst had ik al wat plaatjes gedeeld in een mini binnenkijker van ons huis. Maar dat was niet echt genoeg. Vond ik zelf.

Maar voor nu dus de uitgebreide binnenkijker in ons nieuwe huis. Daar is ie dan!

Wie wonen er? Nou, wij dus: Sanne (37), Mari (37), Bo (9), Jip (5) met onze katten: Witje en Poffertje en Crackertje.

We wonen hier sinds 2 februari 2023. We hebben daarvoor twee maanden verbouwd hier. Toen woonden we nog fijn in ons huis in de stad, dus hebben we niet tijdens de verbouwing hier gewoond. Er is een muurtje doorgebroken op de eerste verdieping naar de badkamer toe, het bad werd eruit gehaald om plaats te maken voor een ander bad (maar dat kon niet naar boven, dus hebben we alsnog nu weer het oude bad terug….), beneden kwam er een microcement vloer, de hele keuken werd bewerkt met microcement, de vloer op de eerste verdieping werd geverfd, er werden kasten ingebouwd, beneden in de keuken allemaal kasten gebouwd, een verhoogd bed kwam er en er werd een lounge in de erker gemaakt boven. Bij Bo op z’n kamer kwam er juist een muurtje bij en er werd heel veel geverfd en zelfs een stukje behangen. Ja, we hebben eigenlijk wel echt weer heel veel gedaan. De hele tuin is ook langzamerhand erg leuk geworden!

In de hal beneden is er behangen. Daar zit nu arte Walls behang op de muur. Het is heel sfeervol. Er hangen wat van mijn eigen foto’s en ook een kunstwerkje van Bo bijvoorbeeld. Als een soort art wall. Achterin de hal hebben we nog een bijkeuken. Dat hebben we nog nooit eerder gehad, maar dat is ideaal joh. Daar staat de wasmachine en de droger en de kattenbak en er was nog plek voor opbergen. Dus: zeker handig: een bijkeuken. Niet de moeite waard om te fotograferen.

Op de begane grond vind je onze eetkamer en de keuken. In het erkertje (achter bij de tuin) is nog een plekje voor de kids (om tv te kijken). Hier kwam een nieuwe vloer (microcement, door Tough Walls and Floors) en werd alle muren geverfd met kalkverf in de kleur: Lin Plus van betonlook.nl. Hier hebben we jaloezieën van 123jaloezie.nl, in de kleur: Linnen. Deze bevallen ook erg goed. Ze laten het licht heel mooi vinnen en zorgen voor privacy als je dat wil.

Op de eerste etage hebben we de zitkamer (met de bank en de tv), een hoekje in de erker waar ik werk en onze slaapkamer en badkamer. De zitkamer is heel fijn en gezellig met de houtkachel die we vaak aan hebben in de winter. De muren zijn hier geverfd met stucco van Culte Walls in de kleur: Lodge (achter de bank) en de muur waar de tv en kachel tegenaan staan, heb ik geverfd met kalkverf met pigment poeder van betonlook.nl in de kleur: Ombre Naturelles.

Dit moet je zelf mengen. Het is echt een mooie kleur geworden! Deze muur was eerst zwart, dus het was best een klusje om deze weer een lichtere kleur te krijgen. Maar het is zeker gelukt. Dit past nu veel beter bij ons huis dan de zwarte muur.

Op de eerste etage is dus ook onze slaapkamer. Een open slaapkamer, met een heerlijk uitzicht op het mooie weiland voor de deur. Met koeien. Zodat je echt het gevoel hebt dat je in Frankrijk woont! Vandaar hebben we het bed ook verhoogd. Zodat we altijd ultiem uitzicht hebben op dat weiland. En ook hebben we in de erker aan de voorkant van het huis een lounge plek gecreëerd. Met een op maat gemaakt matras van kussenmaatjes.nl is dit nu een heerlijke plek om te chillen. Voor mens en dier. Ok, misschien dat de dieren hier zelfs nog wat vaker: “chillen”, maar het is ze gegund.

Deze heerlijke kasten zijn van basiclabel (vtwonen collectie) en vind je hier:

Ideaal deze kasten! We hebben ze geverfd in dezelfde kleur als de muren (en het plafond).

Hier hebben we vouwgordijnen van 123jaloezie.nl. De naam is: Irma in de kleur: bruin. Erg fijn! We hebben een apparaatje met een app geïnstalleerd, waardoor de bouwgordijnen vanzelf naar beneden en naar boven kunnen. Dus vanuit je bed zeg je dan: “gordijnen open” en dan openen de gordijnen en kan je van het mooie groene weiland met de witte koetjes genieten.

Op de overloop heb ik ook de kleur: Beurre van betonlook.nl gebruikt op de muren.

Het mooie portret van Jip en Bo (half om half) van Eeffkids hangt op de overloop. Blijft prachtig.

Het mooie zwart/wit kunstwerk maakte vriendin Floor Boersma voor mij, van Kate Moss. Prachtig!

Det toilet verfde ik in de kleur: Beurre (ook betonlookverf van betonlook.nl). De hanglamp daar is een zeegras hanglamp. Die nam ik mee vanaf Ibiza. Je vindt ze ook in Marokko. De messing plaatjes achter de wastafel vond ik via bol.com (en ik zocht op messing plaat).

De badkamer heeft een wastafel meubel van detremmerie. Prachtig: dit materiaal en de uitstraling! We wilden heel graag hier het bad ook van plaatsen. Maar dat bleek te zwaar en de klusjesmannen en de verhuizers durfden het niet aan om het omhoog te tillen…. Dus werd het oude bad (wat al in dit huis zat toen we er kwamen) weer teruggeplaatst…. Nog steeds jammer…. Maar goed: dit is ook al echt heel fijn!

De muren zijn bewerkt met betonciré in de kleur: Beige van betonlook.nl

De bovenkant van de muren kregen de kleur: Lodge Mat van culte walls (verkrijgbaar via Rugs and Ramblers).

Dit muurtje was dus eerst dicht, maar hier hebben we weer een boogje gemaakt, voor de connectie met de slaapkamer.

Het stukje betonciré om het bad heen heb ik zelf aangebracht! Hoe? Dat kan je hier teruglezen! De plankjes aan de muur vond ik ooit bij H&M Home en bewerkte ze met betoncire en daarna met dezelfde kleur verf als de muur.

Ja, het spiegeltje is onwijs klein. Maar zo leuk!! Dus ik zie soms niet eens m’n hele gezicht als ik me s’ochtends aan het opmaken ben. Je moet er wat voor over hebben he….

De plant is een Strelitzia Nicolai XL. Hij doet het goed! Hij heeft goed licht nodig, elke week 1 liter water ongeveer en verder moet hij wel op de juiste plek in huis staan….

Poffertje en Witje zijn ook helemaal vrienden gelukkig. Ze vinden elkaar erg lief, zoals je kan zien. En slapen vaak gezellig samen.

De overloop helemaal boven (de tweede verdieping) hebben we in de kalkverf kleur Mushroom van Labpaint laten verven. Dat is erg mooi geworden. De traploper? Die zat al in het huis toen we hier kwamen en is echt heel fijn.

Op de tweede verdieping bevinden zich ook de kinderkamers, nog een extra kamer (is nu een rommelkamer, dus staat niet op de foto) en een badkamer met een douche en nog een toilet.

Jip’s kamer verfde ik met de kleur: Blanc (van betonlook.nl) en de kleur: Nigiri (van Labpaint). De gordijnen bij het bed zijn van Numero74 (een van mijn favoriete merken voor kinderkamers).

Kittens Poffertje en Crackertje zijn geen broertjes uit hetzelfde nestje, maar verschillen 1,5 week. Ze zijn helemaal dikke vrienden, ook met Witje gelukkig. Witje en Poffertje zijn Britse kortharen en Crackertje is een Britse langhaar.

De prachtige gebreide en kleurrijke sprei is gemaakt door mijn schoonmoeder en is heerlijk zacht en mooi gemaakt!

En wie heeft er weer het mooiste uitzicht vanaf zijn kamer….?! Bo dus. Bo’s kamer is een hele fijne plek in huis. De kleuren zijn rustig en warm. De kleuren op de muren hier heten: Le Pain en Beurre (beiden van betonlook.nl). De dierenkoppen aan de muur komen uit Marokko.

Zie je die donker groene kast? Dat is een geheime kast…. Want als je door de rechter deur stapt, kom je nog in een game kamer van Bo. Hoe cool?! Heeft hij zelf bedacht dit!

Onze achtertuin is dus heel zonnig. De hele middag heb je hier zon. We zitten vaak in de voortuin, maar ook heel vaak in de achtertuin (vooral vanaf mei). De tuinset is van Basiclabel (exotan) en we hingen een mooie prikkabel op van Lampgigant.nl

pictures: @enstijl

Ik hoop dat je zo een goed beeld hebt gekregen van dit prachtige huis waar we met veel plezier wonen!

Eens kijken waar ik de volgende binnenkijker ga fotograferen….

Liefs, Sanne