Selecteer een pagina
Laatst ging ik binnenkijken bij Elisabeth en haar vriend Joep.
Zij wonen in Amsterdam in de Plantage buurt met hun twee schattige kindjes: Fief (bijna 3) en Juul (1). 

Elisabeth is een vriendin van de middelbare school. We zaten bij elkaar in de klas. Ooit heeft ze in de vtwonen gestaan en toen zag ik dus dat ze een onwijs leuke stijl heeft. Daar wilde ik dus graag een binnenkijker fotograferen. 

Het stel woont nu zo’n drie jaar hier en ze kwamen hier net voor de geboorte van hun dochtertje Fief wonen. 
Het huis telt ongeveer 75 vierkante meter en is gelegen op de beneden verdieping. Ze hebben een tuintje, wat best lastig te vinden is in Amsterdam. Er moest wel wat aan gedaan worden. De hele badkamer is opnieuw gedaan, er is een muurtje in de woonkamer gezet zodat er een kinderkamer ontstond. Alles moest gewit worden en ze hebben overal nieuw beslag op de deuren geplaatst (van bakeliet).

De woonkeuken is een gezellige plek. De keuken zat er al in, maar Elisabeth heeft deze opgeleukt met een mooie koelkast van smeg en mooie antieke lijstjes van de veiling. Alle kozijnen in huis zijn donker (tegen zwart aan, de kleur: “off-black” van Farrow and Ball) geverfd en dit maakt het huis meteen heel chic!

In de hal staat een mooie mix van oud en nieuw te pronken bij binnenkomst van het huis.

De mooie houten tafel van de Machinekamer (in Zaandam) biedt plek voor veel stoelen, zodat er gezellig gegeten kan worden.

De vloer heeft het stel wit geverfd toen ze er kwamen wonen en dat was een goede keuze. Het maakt het allemaal net wat ruimer. De woonkamer is een mix van verschillende stijlen, maar toch 1 geheel: eclectisch wonen.

Vanuit de woonkamer is daar ook de kinderkamer, waar Fief en Juul samen slapen. Ik heb lang niet zo’n lief kamertje gezien.
Deze foto maakte Elisabeth zelf van haar twee kids in bed toen ze een tentje hadden gemaakt. Ik vond het zo’n lieve foto dat hij niet mag ontbreken in deze binnenkijker.

 Het toffe wolken behang is van Cole & Son. 
De mooie deuren scheiden het kamertje van het woongedeelte. Het woongedeelte waar je nog wel wat invloeden van de kinderen ziet, maar wat gelukkig niet helemaal vol staat met speelgoed.

De bank is er eentje van Ikea en ze hebben gekozen voor een kobalt blauwe hoes.Het veldbedje is van Numero74 (het favoriete merk van Elisabeth). Ook mijn favoriet! Ook de groene tipi is van Numero74. 
Verkrijgbaar op lidor.nl

Een mooie verzameling oude camera’s. Doen het bijna allemaal niet, maar mooi is het wel!

Elisabeth kan naar eigen zeggen niet echt omgaan met planten…. Maar toch staan er een paar leuke exemplaren die het goed doen. Ze gebruikt de app: “plantsome” om te kijken wanneer en hoeveel water haar planten moeten hebben! Handig man!

Lijst je persoonlijke dingen in en maak je zo je eigen galerie muur!

Het kunstwerk is van Daan Noppen en hebben ze al een tijd hangen. Het verveelt nooit!

In een huis van 75 vierkante meter, moet je creatief zijn met de ruimte. De kinderkamer bevindt zich daarom in de woonkamer, maar is scheiden van die ruimte door mooie houten deuren met glas. Het huis is gelegen op 1 verdieping en is heel open en geeft daardoor het idee van een loft.
De badkamer is klein maar fijn en heeft alles wat je nodig hebt. De mooie mat zwarte kranen en doucheset vonden ze in België. 

Toch verlangt Elisabeth wel naar een bad…. Dus dat is misschien iets wat ze gaan proberen te realiseren. Dan maar douchen in bad!


Zelfs de wc is cool en heel persoonlijk: een verzamelplek van geboortekaartjes, kunstwerkjes en andere leuke dingen met een herinnering.

De slaapkamer van Elisabeth en Joep heeft wereldse invloeden. Het is een rustige kamer met een cozy bed met mooie sprei eroverheen. 
Elisabeth vindt veel dingen bij de veiling of antiekmarktjes. Dit soort dingen maken het interieur persoonlijk en het geeft echt karakter!

Het pronkstuk in huis is de mooie, op maat gemaakte kast in de woonkamer. Al hun boeken staan erin en de verschillende verzamelingen.


De kleur op de muur is Oval Room blue van Farrow and Ball.

Overal zie je dat er kindjes wonen in dit huis, maar het is niet te veel en het neemt niet de overhand, wat heel knap is met twee kleintjes thuis. Elisabeth haalt dan ook heel slim alleen maar leuk speelgoed in huis wat er ook nog een beetje leuk uit ziet. Een houten keukentje, mooie tipi tent van numero74 en houten muziekinstrumentjes bijvoorbeeld.

De favoriete adresjes op interieurgebied van Elisabeth zijn: De Machinekamer, Maison NL, Briekantiek en marktplaats en Catawiki voor de vintage dingen en antiek. Ikea blijft toch ook favoriet, vooral de Stockholm lijn.
Ik vroeg haar waar zij zichzelf ziet wonen over vijf jaar. Het antwoord is: “toch nog in Amsterdam. Vooral de plek waar we nu wonen is erg fijn”. Het is dan ook een geweldige locatie, in de Plantage buurt in Amsterdam, dichtbij Artis. Ik snap helemaal dat je daar niet meer weg wil! Wellicht willen ze na vijf jaar wel iets verder buiten Amsterdam gaan wonen, of bijvoorbeeld verhuizen naar Amsterdam-Noord, naar een niet-doorsnee huis wat ze dan helemaal eigen zouden kunnen maken: “een mooie combinatie is van een strakke basis (beton), met mooiere antieke spullen gemixt met wat design”. Dat zou dus wel de ultieme woondroom zijn. Elisabeth zou graag nog een mooie, bijzondere lamp toevoegen aan hun interieur, maar dit is een lange zoektocht die tot nu toe niet geslaagd is. En toen ik vroeg van welk item ze juist wel af zou willen, zei ze dat ze al heel vaak opruimt en dan al het een en ander wegdoet, dus ze kon nu eventjes niets verzinnen. Misschien toch de wc-pot (die de klusjesman zonder overleg totaal niet naar hun smaak geplaatst had) ruilen voor een iets andere variant? 
Ik vind het zo leuk om bij anderen binnen te kijken. Een interieur is een goeie weergave van de persoon die er woont en ik vind het leuk om te zien dat er zoveel verschillende stijlen en dus zoveel verschillende huizen zijn!

In dit huis zit in ieder geval veel aandacht en liefde en dat zie je meteen terug! Bedankt dat ik even binnen mocht kijken!

Liefs, Sanne