Selecteer een pagina
Afgelopen week mocht ik binnen kijken in het prachtige huis van Didi en haar gezin. Het gezin, bestaande uit: Didi, haar vriend: Jordy en kids Indi en Charli woont hier nu zo’n 2,5 jaar en ze gaan hier voorlopig echt niet weg!

Wie: Didi (36, eigenaresse vintage kledingwinkel VIND), Jordi (37 jaar en filmredacteur bij SBS6), Indi (4 jaar) en Charli (1 jaar).
Waar: in een fijne woning in Haarlem van ongeveer 170 vierkante meter.

Het huis was toen ze er kwamen kijken tijdens de bezichtiging echt een bouwval en stond dan ook al 8 jaar te koop. Toch zijn ze er even een kijkje wezen nemen en toen viel het Didi op dat er nog een hele garage bij zat. Zij zag, aan de hand van de plattegrond, meteen de mogelijkheden, maar dat hebben ze tijdens de bezichtiging goed niet laten merken, om niet al te enthousiast over te komen. Of dit gewerkt heeft, weten ze niet zeker, maar het huis is nu van hun, dus misschien wel!

Je komt binnen via de oude garage deuren in de woonkeuken. Een oude houten kast werd gebruikt als keukenmeubel. Didi’s zwager heeft er (hij is meubelmaker) van binnen een moderne, nieuwe keuken van gemaakt en de buiten is dus de oude vintage kast. Prachtig!

In de woonkamer heb je twee lekkere zitjes. Voor de tv waar veel films gekeken worden en een zitje bij de gezellige rode houtkachel (die uit België komt). In de winter is die plek wel favoriet!

Boven aangekomen zijn daar de slaapkamers. De masterbedroom en de slaapkamer van kleine Charli. Haar kamertje is lief en toch ook stoer door de mooie, warme kleuren. 

De katten liggen ook graag op het grote bed in de masterbedroom. De pompons op de kast zorgen voor een feestelijk effect.

Ook de heerlijk, lichte badkamer is gelegen op de eerste verdieping. Een fijn bad (waar eigenlijk alleen de kinderen in zitten) en een aparte douche. En weer zo’n fijn vintage kastje als badkamer meubel.

De “kledingkamer” hangt vol met de voorliefde van Didi voor vintage kleding. Mooie jurkjes en jasjes in overvloed. Wat een luxe: een kamer voor je kleding!
Nog helemaal boven is de zolderkamer van dochter Indi. Ze heeft een gouden muur op haar kamertje en een trap die leidt naar een super gezellige speelzolder. Aan de andere kant van het speelzoldertje is er nog een trap en die leidt naar een kamer wat op een gegeven moment de kamer van zusje Charli wordt. Ook wordt er op de zolder gewerkt aan een badkamer speciaal voor de twee meiden.
all pictures: @enstijl
Er moest dus erg veel aan gedaan worden. De verbouwing, die eerst 6 weken zou duren, duurde uiteindelijk een half jaar en dat viel wel erg tegen. Didi zou het ook niet zo snel nog een keer zo doen. Terwijl het wel erg leuk is dat alles nog gedaan moest worden, want zo kan je wel je eigen stempel drukken op een huis. Iets wat ze ook graag wilden. Ze hadden in hun vorige huis veel pasteltinten. Nu zie je meer “volwassen” kleuren, als donkergroen, bruin, goud en zwart. Over tien jaar denkt Didi dat ze nog steeds in dit fijne huis wonen met z’n viertjes. Wellicht kunnen ze er nog een klein stukje achtertuin bijkopen en daar een huisje neerzetten voor haar ouders? Dromen kan altijd toch? 

Ga zeker eens langs bij de leuke winkel van didi: Vind in de Koningsstraat in Haarlem. Daar zit ook een goeie kapster (Anna)! Een aanrader als je in Haarlem bent!

En ik hoop dat de plaatjes jullie weer een beetje hebben kunnen inspireren!

Liefs, Sanne