Selecteer een pagina
Den Haag: daar ging ik een paar weken geleden naar toe. Om te fotograferen in het super gave huis van Odette Simons. Odette werkt al een tijd  als creative director bij Westwing. Wat begonnen is als een interimklus van een half jaar, om naast het verkopen van interieur items ook veel inspiratie aan de members mee te geven, is uitgegroeid tot een hele afwisselende job die ze nu al 4,5 jaar doet.

Daarnaast werkt ze ook als creative director en freelance stylist voor mode en lifestyle. 

De afwisseling van haar banen vindt ze fijn, want geen dag is hetzelfde. Door haar werk ziet ze veel nieuwe plekken en ontmoet ze veel nieuwe mensen. Dit inspireert haar, ook voor in haar huis.

Odette (42) woont nu 5,5 jaar in dit leuke huis met veel plezier, samen met haar vriend Rinaldo (39). Toen ze hier kwamen wonen was de indeling totaal anders. Het weghalen van muren zorgde ervoor dat het nu een grote open ruimte is, waar de woonkamer en de keuken is. De kamers beneden creëerden ze ook zelf. De badkamer zat eigenlijk boven bijvoorbeeld. Ook maakten ze een groot dakterras van 6 x 6m bovenop het huis.

Uiteraard staan er in huis veel spullen die ook te koop zijn/waren bij Westwing!

De ruimte in huis verbaast me! Dat had ik niet verwacht toen ik buiten voor de deur stond. Het is heel breed en heeft een fijn loft-achtig gevoel, doordat de hele woonkamer en keuken 1 grote ruimte is.

Wat Odette het mooiste vindt, is een interieur dat bestaat uit verschillende stijlen en persoonlijkheid. Die oude vaas van oma heeft een verhaal en dat voel je maar ook dat mooie kunstwerk waar je verliefd op werd geeft je huis extra sfeer. Een interieur moet ook vooral niet helemaal perfect zijn. Mixen van nieuw en oud in huis vind ik belangrijk”.

Nog wat tips van Odette:

“Don’t play it safe! Risico’s in je interieur nemen is zo belangrijk! Kan ook op klein niveau al. En vergeet daarbij de praktische kant van een ontwerp niet. 
 En zorg voor een paar klassiekers in je huis waar je echt verliefd op bent. Investeer hierin of speur tweedehands winkeltjes af of kijk in de familie! Je kunt ze een beetje vergelijken met de witte blouse, de little black dress en het leren jasje in je kledingkast waar je eindeloos mee kunt combineren. Als stylist probeer ik anderen ervan bewust te maken waarom ze iets mooi vinden. Het totaalplaatje? De kleur? Of de vorm? Van daaruit kun je verder kiezen. Zo kan iedereen een uniek en persoonlijk interieur creëren.”


Odette met de 19-jarige kat Japie. Odette is gek op katten. Je ziet dat ook overal in huis terugkomen. Let maar op!

Het toilet werd geverfd in een mooie lichte, oudroze kleur.

Aan het eind van de straat staat het bordje Scheveningen, dus het huis staat nog net in Den Haag, maar wel onwijs dicht bij het strand, wat natuurlijk heerlijk is!

Jaap in actie….

Het dakterras helemaal boven is enorm en daar zitten ze ook heel graag in de zomer. Maar eigenlijk gebruikt ze het terras grenzend aan de woonkamer nog vaker. Hier zit je lekker beschut en kan je de ochtend beginnen met een kopje koffie op het bankje.

Wonen doen ze dus op de tweede verdieping. Op de eerste verdieping is Odette’s kantoor. Hier werkt ze als ze thuis werkt.

Naast haar thuiswerkplek bevindt zich een rommelkast. Die ik best wel opgeruimd vond voor een rommelkast, maar die we niet op de foto gezet hebben. Wat wel zeker op de foto mocht: de badkamer!

De badkamer heeft echt een wellness gevoel!

De slaapkamer met het mooie blauw is erg kleurrijk, maar straalt toch rust uit. Dit is Odette’s favoriete ruimte in huis. Het is dan ook meer een relax kamer dan alleen een slaapkamer.

 
all pictures: @enstijl
Op de mooie oude foto staat het huis van Odette! En een paard en wagen overigens.
De print heeft veel waarde omdat het de enie foto was die ze kon vinden van deze straat en ze heeft hem van haar zus gekregen.

Over tien jaar ziet Odette zichzelf in ieder geval nog steeds dichtbij de zee wonen. Dat vindt ze zo’n pluspunt aan deze locatie! Misschien toch in een huis met een tuin? Wie weet!

Bedankt voor de gastvrijheid Odette! Ik blijf je volgen op instagram!

Liefs, Sanne