Selecteer een pagina
Ja ja, binnenkijken bij een echte citymom. Wat zeg je? DE echte citymom. 
Bettina heeft een goedlopende blog www.citymom.nl én een heel tof huis! Dus ging ik naar hartje Amsterdam, waar ik dit huis mocht fotograferen. Wat een ruimte, zeker voor Amsterdamse begrippen! Fijn!

Dus wie wonen er?:
Bettina (38), Friedus (38), Bobbi (6) en Fitz (3) en kat: Phusss.

Bettina woont hier nu sinds 2006.
Toen ze hier kwam wonen, heeft ze 3 maanden verbouwd. De hele indeling is eigenlijk anders geworden toen. Muren zijn weggehaald, waardoor de woonkamer een grote loft achtige kamer is.
Zeker voor Amsterdamse begrippen een heel ruim huis!

Later zijn ze (Bettina en Friedus) hier gaan samenwonen en kwamen de kinderen, dochter Bobbi en zoontje Fitz.

Bettina met zoontje Fitz.

 

Inspiratie magazines….

Lekker hoekje in de vensterbankje….
Kat: Phusss ligt heerlijk op de prachtige Togo Ligne Roset bank die Bettina vond op marktplaats voor een “koopje”. Ze is er nog steeds zo blij mee. Ik begrijp dat. Deze bank staat ook al heeel lang op mijn lijstje….

Fitz wil uiteraard het liefst spelen waar mama ook is….


Iemand die een discobal zo in de woonkamer heeft hangen, kan bij mij al niet veel meer verkeerd doen hoor!

Een enorme blikvanger is iets wat ik ook altijd al wil in huis: een mooie bakstenen muur. Te gek! Never gets old. Hier wordt er gegeten en soms gewerkt.

De roze Smeg koelkast valt ook behoorlijk op natuurlijk. En dat is zo cool aan dit huis: je blijft je verbazen over alle items die zo goed tot hun recht komen hier!

Bij binnenkomst weet je het al: dit wordt een tof huis. De entree is namelijk behangen met panter behang….

Phusss in actie….

 

Dit is (voor nu zeker) haar ultieme woondroom. Toen ze in Amsterdam een huis zocht, was dit stukje van Amsterdam precies de buurt waar ze graag wilde wonen. Dit huis staat dus precies op de juiste plek voor Bettina!

Sinds een tijd terug hebben ze de soutterain woning erbij gekocht. En toen de twee huizen met elkaar verbonden.

Nu slaapt iedereen in het soutterain en wordt er boven geleefd.

Dit is de kamer van dochter Bobbie. Sinds een tijd slaapt zoontje Fitz het liefste bij Bobbi op de kamer. Dus ze delen nu deze kamer.
Dat kan ook best, met zo’n tof stapelbed.

 

De speelkamer, wat dus eerst de kamer van Fitz was. 

De kamer van Bettina en Friedus heeft een lekker palm behangetje en is erg ruim. Ook een enorme inloopkast mocht niet ontbreken.

De badkamer is ook lekker groot en heeft een tropisch thema.

all pictures: @enstijl
En beneden hebben ze dus een fijne tuin.

Wat is je meest favoriete item in huis?

“Omdat bijna alle spullen van mijn oma of ouders komen vind ik eigenlijk alles best dierbaar. Het kaptafeltje is van mijn oma maar stond bijvoorbeeld ook op mijn puberkamer vroeger. Ik denk dat ik die wel het eerst red als er brand is… Maar ook de fotografie die aan de muur hangt ben ik erg blij mee. Of de togo ligne roset bank die ik op marktplaats vond. Ik kan eigenlijk dus niet kiezen!”

Toen ik vroeg: “waar zie je jezelf wonen?” antwoordde Bettina: “in het zelfde huis maar dan is het huis wel uitgebouwd zodat we beneden nog meer ruimte hebben en op de uitbouw de tuin kunnen maken zodat we dan vanaf de woonkamer de tuin in kunnen lopen. En wellicht ook de verdieping boven ons erbij gekocht, zodat wij de bovenste verdieping hebben als slaap/badkamer, daarna het woongedeelten daaronder een hele verdieping voor de kids. Dat is mijn ultieme wens.”

Wat was het tof hier binnen te kijken! En om Bettina te ontmoeten!

Gaan jullie haar allemaal volgen? Ik in ieder geval wel!

Liefs, Sanne