Selecteer een pagina

Ik ging binnenkijken bij Angela (38), Jos (38) en hun drie kids (Quinten, Pepijn en Juliette) in Heemstede. Oh laten we de prachtige katten Lukas en Catharina niet vergeten! Wat een mooi huis en wat een ruime tuin zeg daarachter. Dat verwacht je niet als je voor dit huis staat!

Ze wonen hier nu bijna 3 jaar, na een complete verbouwing in 3 maanden tijd. Ze waren hier net een beetje gesetteld toen zoontje Pepijn (de middelste) geboren werd. Daarvoor woonden ze in Amsterdam, in de Pijp. daar was het heerlijk om de deur uit te wandelen en overal naar restaurants en cafĂ©s te kunnen gaan en alle vrienden woonden bijna op loopafstand. Dat missen ze wel een beetje. Maar die vrienden zijn inmiddels ook allemaal ouders geworden en bijna allemaal vertrokken uit Amsterdam. Waarvan een groot deel naar Heemstede. Dus dat is dan wel weer heel gezellig! En Heemstede is natuurlijk in de buurt van het mooie Haarlem (helemaal niet omdat ik daar zelf woon hoor….;)) en op fietsafstand van het strand! Dus heimwee heeft Angela gelukkig niet.

Het ruime huis heeft een grote woonkamer, met een soort ensuite constructie. De moderne deuren scheiden de zitkamer van het keuken en eetkamer gedeelte. Vanuit de eethoek heb je zo zocht op de grote, groene tuin. de tuin is meteen ook de favoriete plek van Angela en dat snap ik wel. “In de borders heb ik allerlei planten door elkaar gezet zodat het een wilde mix is geworden, waar ik ieder jaar weer wat aan toevoeg”, zegt ze.

Ook de serre is een favoriete spot. Hier heb je het hele jaar het gevoel dat je buiten zit. Zeker ook versterkt door de donker groene muren. De roze Togo bank is het favoriete meubelstuk van Angela. Blijft een klassieker he!

Angela vindt het heerlijk om te speuren op marktplaats naar tweedehands items. “Mijn halve interieur komt daar vandaan. Nieuw vind ik de meubels van HK living en Gubi geweldig”. Ze heeft ook een lichte lampen verslaving. Overal zie ik prachtige exemplaren terug komen. Bijvoorbeeld oude lampen met custom made kappen (van Madam Garage uit Haarlem) staan te schitteren in huis.

De vintage kleden van Rozenkelim die door het hele huis liggen, zijn ook een grote favoriet van Angela.

Angela krijgt veel inspiratie van mooie combinaties van prints en kleuren zoals RA studio (op instagram te vinden) en Stockdutch design. Zeker inspirerende accounts zijn dat, dus zoek ze eventjes op op instagram!

Het glas in lood in dit huis zijn zelf ontworpen door Angela. Ze hebben dit op maat laten maken en het past helemaal bij het huis en de sfeer.

Op de eerste verdieping bevindt zich de badkamer met een bad en een douche. Veel mensen (en ook de schilder) verklaarden Angela voor gek toen ze zei dat ze het plafond graag zwart wilde hebben. Vele keren vragen of ze het zeker wist later is ze er toch voor gegaan en nog steeds bevalt het goed. Het staat super chique en is rustgevend!

Ook is er hier een fijne kinderkamer, voor zoontje Quinten, een rommelkamer (wat kinderkamer wordt), de kamer van zoontje Pepijn en de ouder slaapkamer.

De kamer van zoontje Pepijn heeft ook zo’n mooie giraffe: net als Jip op haar kamertje heeft!

En zelfs de rommelkamer heeft zo’n mooie Georges store lamp hangen.

Over de kleinste details is nagedacht in dit huis. Dat vindt Angela heel belangrijk, dat alles klopt. Zo heeft ze ook al het deur beslag laten vervangen om alles in dezelfde sfeer te houden. En ook liet ze de achterwand in de kast voor de kinderkleding behangen, omdat dat er dan beter bij past. Daar houd ik van: dat alle kleine details ook kloppen.

En van je eigen walk in kamer kan je ook maar beter iets moois maken toch? Dus ook hier zit er een mooi behang op de muur….

Dochtertje Juliette slaapt nog fijn bij papa en mama op de kamer.

pictures: @enstijl

Toen ik haar vroeg waar ze zichzelf over tien jaar ziet wonen, antwoordde Angela: “misschien gewoon nog hier, maar misschien zou ik verhuizen voor een huis met een weids uitzicht en een grotere tuin, zodat ik ook een pluktuin en nog grotere borders kan aanleggen 🙂 Of iets aan het water? Maar dan moeten wel alle kinderen hun zwemdiploma hebben!”.

De komende tijd zitten ze hier hartstikke goed in hun prachtige huis in Heemstede. Was heel leuk om even binnen te kijken! Dank voor de gastvrijheid!


Liefs, Sanne