Selecteer een pagina
Wat zijn er veel leuke huizen in Haarlem! Ik ging laatst binnenkijken bij Charlotte en haar gezin die in een leuk huis wonen in Haarlem-Noord. 

Wie: Charlotte (36, op dit moment bewust fulltime moeder en ze is sinds kort op aan het starten met haar eigen bedrijf. Vroeger deed Charlotte het management van verschillende dance artiesten en was ze marketingmanager voor een dance event organisatie), Arjen (40, (hardstyle) DJ Alpha²), Jolie (5) en Lilou (8 maanden) en natuurlijk vergeten we hond Gijs niet (van 9).

Charlotte en haar gezin wonen nu ruim twee jaar in dit fijne gezinshuis. Hiervoor woonden ze in een bovenwoning om de hoek van hun huidige huis. De buurt vinden ze geweldig en ze hebben dan ook bewust alleen in de buurt gezocht bij de zoektocht naar hun volgende huis.
Bij de inrichting van het huis hebben ze de hulp ingeschakeld van niemand minder dan Binti Home en dat zie je gelijk, vind ik! Zij heeft zo’n fijne, eigen stijl die je ook terug ziet in de woonkamer van het huis! 

In de gang zien we dit beeldje. Dit is van de oma van Charlotte geweest, die zes weken voor de geboorte van dochter Lilou overleden is. Een dierbaar aandenken dus.
Toen ze hier kwamen wonen, zijn ze drie weken bezig geweest, samen met een aannemer. De muur naar de keuken werd doorgebroken, alles beneden moest gestuukt worden en alles werd geschilderd. De keuken was toen kersenrood…. Die hebben ze laten “wrappen” en die is nu wit.
Op de trappen zat hoogpolig, rood tapijt wat ook niet echt hun smaak was. Dat hebben ze eraf gesloopt en geschuurd. “Wat een werk!”.
En aan de master bedroom is heel hard gewerkt. Gelukkig kwam er een mooie houten vloer tevoorschijn onder het laminaat wat de vorige bewoners hadden laten liggen! Die moest geschuurd worden en 3 keer in de grondverf en toen nog twee keer in de lak.
En ook de donkere balken werden opgeschuurd en opgeschuurd en nog meer geschuurd. 
De masterbedroom is wel echt de grote trots van het stel!

De prachtige kussens op de grond zijn van Fabel.


Het tafeltje naast het bed waar het plantje op staat is ook van oma.

De kamer van Jolie hebben ze ook een beetje samen met Jolie aangepakt. Zij mocht zeggen wat ze mooi zou vinden. De tipi tent kreeg ze toen ze drie werd en de kamer is ook alweer een beetje aan verandering toe, vindt Charlotte.

Nou: hoe lief is dit?!

De kamer van Lilou was de eerste 1,5 jaar dat ze hier woonden voornamelijk een opslag.
Toen Charlotte 33 weken zwanger was, sloeg de nesteldrang toe en hebben ze er een ontzettend leuke babykamer van gemaakt. Het antieke bedje en de dromenvanger had ze al ergens op de kop getikt en uiteindelijk is het dus na veel opruimen een prachtig kamertje nu.

Het antieke bedje werd gezandstraald en wit geverfd.

De commode is op maat gemaakt en heeft een vintage-look.


Ook het mooiste kunstwerk in zwart wit is van Fabel, de kaart daaronder is van Suhka.

De badkamer en het toilet zijn nog niet gedaan, maar dat komt nog wel, in de toekomst. Het voldoet nu prima, met een aparte douche en een fijn bad.

Charlotte haar favoriete plek is de erker in de woonkamer. Je kan daar heerlijk een kopje thee drinken in het ochtendlicht.

Over tien jaar wonen ze, als het aan Charlotte ligt, nog steeds in dit fijne huis.

all pictures: @enstijl

Een aantal fijne adresjes in Haarlem die Charlotte nog wilde delen met ons:
vintagewinkel VIND (bij eigenaresse Didi thuis maakte ik laatst al een fijne binnenkijker!)

–  kapsalon Salon54 in het Garenkokerskwartier. De meiden van Salon54 hebben mij gevraagd hen te helpen met de styling van de salon, dus daar ga ik binnenkort mee aan de slag!
– en om te lunchen: Cleeff in het Kleverpark. Inderdaad een heel relaxed tentje waar je heerlijk kan lunchen en terecht kan voor een drankje op het terras.

Ik hoop dat dit huis jullie ook weer heeft kunnen inspireren! Op naar het volgende bijzondere huis. Misschien wel weer in Haarlem?

Liefs, Sanne