Selecteer een pagina

Mijn vriendin CharlieDot heeft een enorm inspirerend huis. Ik wilde dan ook graag dit eens fotograferen. Zo geschiedde. 

Wie: Charliedot (@thatsdotness), www.charliedot.com
Leeftijd: 30 jaar
Waar: een ruime bovenwoning in Haarlem

Een keer in de twee weken gaat ze naar de antiek markt op de Dreef in Haarlem. Zoeken naar schatten. Mooie vintage sieraden, een opgezet mini hertje of een bruidsstoeltje. Zoek en gij zult vinden! Moeder had dan ook vroeger een antiekzaak en ze ging vroeger als klein meisje altijd al met vader naar veilingen. Ook is vader lijstenmaker geweest en een ontzettend creatieve man. Het is haar dus met de paplepel ingegoten. 

Dat zijzelf ook creatief is, zie je terug in haar huis. De basis is rustig, met een mooie, eikenhouten vloer en geen kleuren op de muren. De accessoires, veelal vintage, geven het interieur karakter, net als het eigen werk wat je overal terug ziet.

Toen ze het huis kocht, moest er nog veel aan gebeuren. Een behoorlijke klus. Een nieuwe keuken erin met een prachtig, groot fornuis, nieuwe vloeren, veel schilderwerk. Maar het resultaat is prachtig en heel eigen. Echte Vogue rozen, die ze kreeg in de pop up store waar het Vogue Living magazine (waar Charlie aan mee heeft gewerkt) verkocht werd. 

Een goede basis: deze prachtige eiken houten vloer.

Dit prachtige werk maakte een bevriende kunstenaar: Daan Berkhof (www.daanberkhof.nl)voor Charlie’s dertigste verjaardag.

Veel originele details in huis: zoals deze prachtige, zwarte schouw.

Eigen werk van Charliedot.com op de achtergrond….

Veel mooie accessoirs, veelal vintage, geven het interieur karakter. Goud combineert mooi met zwart en wit.


De cactus, waar Charlie een haat/liefdeverhouding mee heeft…. Soms staat ie binnen, soms moet ie naar buiten….

Een eendje met een kroontje op…. Het eendje met kroontje heeft Charlie gekregen van Marie Nanette, waar Charlie mee samenwerkt, een special gift. Hij heeft dan ook een prominente plek op de schouw gekregen.

Herman, het opgezette hertje, kon niet op de foto vandaag helaas. Hij is een fotomodel en verplaatst van shoot naar shoot. Hij heeft o.a. al in de Marie Claire en in het magazine van Shot of Joy gestaan. Herman moet nu terugkomen! Hij wordt gemist!

De werkkamer met een inspiratie bord.


Een wand in de slaapkamer is van onbewerkt hout. Dit geeft een mooie, rauwe look.

Het antieke bruidsstoeltje wat Charlie vond op marktplaats.


Dit item werd gemaakt door Charlie’s vader.

Charlie’s geboortekaartje, wat haar vader ook zelf maakte….

Schatzoeken doet Charlie ook op marktplaats. Ze vond daar een antiek bruidsstoeltje en plaatste deze onder een enorme glazen stolp (die ze kocht bij woonexpress.nl). De meeste bruidsstoeltjes hebben een rood, fluwelen kussentje, deze een licht roze. En het is heel bijzonder dat de bloemen echt van porselein zijn. Een uniek item!

Charlie’s huis is heel ruim en ze heeft genoeg ruimte voor haar enorme verzameling kleding. Maar liefst twee walkin-closet-kamers, vol schoenen, mooie jurkjes en paillettenjasjes. 

Ik kan uren rondkijken in het huis van Charlie en elke keer zie ik weer nieuwe dingen. Kleine, grappige details. 

Kijk vooral op: www.charliedot.com om het werk van Charlie te bewonderen.

fotografie: Sanne Koning-Pol @enstijl
tekst: Sanne Koning-Pol