Selecteer een pagina
Yes, op naar de Jordaan in Amsterdam! Altijd fijn! Wel ook altijd lastig een parkeerplekje te vinden. Maar deze keer ging dat makkelijker dan ik had verwacht en zette ik de auto zo aan de Brouwersgracht langs het water. Yes!

Een klein stukje verderop woont Maartje (37) met Dirk (41), zoontje Vito (10 maanden) en hond Willem (5,5 jaar), sinds 1,5 jaar.

Maartje? Maar waarom heet ze dan Bartsboekje? Bart was de bijnaam die haar vader gaf aan haar en zo is Bartsboekje ontstaan. Ik volg haar al een hele lange tijd, haar website zeker en ook op instagram. Vol inspirerende hotspots en goeie ideetjes! Dus als ik een vakantie boek of een weekendje Amsterdam of een andere stad, kijk ik zeker eerst hier even rond! En nu mocht ik ook binnen kijken in haar vet inspirerende huis.

Wat een locatie zeg! Dit pand! Daar zijn ze ook ontzettend op gevallen, toen ze dit huis zagen. Alles moest werkelijk gedaan worden. Het huis was hokkerig, heel donker en alles was geverfd in primaire kleuren. 

Het was dus echt een huis waar je doorheen moest kunnen kijken. Gelukkig konden Maartje en Dirk dat wel en werden zij de eigenaren van dit stulpje in de Jordaan. Zelf zijn het niet onwijze klussers. Maar Maartje heeft wel alles bedacht en het laten uitvoeren door een handige klusjesman.


De bovenwoning telt twee verdiepingen. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met aangrenzend de slaapkamer van Maartje en Dirk. De slaapkamer is meteen ook de badkamer, met een vrijstaand bad in het midden, wat Maartje zelf “de beste aankoop ooit voor dit huis” noemt. Dat kan ik me voorstellen. Het is net een luxe hotelkamer zo! Prachtig! Echt een inspiratie voor onze eigen slaapkamer, waar ook een vrijstaand bad komt te staan.


Aan de woonkamer grenst ook het inieminie kamertje van zoontje Vito. Het is niet groot, maar zo onwijs leuk. Én heel handig ingedeeld! Zo staat er een bedje, grote kast en daarin zit een opklapbare commode. Je moet er maar op komen!

De kerstboom stond al gezellig klaar! Helemaal vol gezellige figuren! En het is natuurlijk erg lastig om daar vanaf te blijven….

Boven is de keuken met eetkamer en nog een zithoek die weer grenst aan het fijne dakterras met een onwijs mooi, typisch Amsterdams uitzicht. Daar zitten ze graag samen met vrienden te tafelen. Want ook al eet Maartje voor haar werk natuurlijk vaak en graag buiten de deur, koken vindt ze ook wel erg leuk. Maar dan moeten ze er wel echt voor gaan zitten. Voor een snelle hap is er in Amsterdam op elke hoek van de straat wel een lekker en gezond tentje te vinden waar je de lekkerste dingen kan afhalen, dus dat gebeurd stiekem het meest.

Toen ik haar vroeg naar haar meest favoriete restaurant ooit, antwoordde ze: “Dat kun je me niet vragen haha. Zoveel leuks! En het ligt ook aan mijn stemming en portemonnee. In Amsterdam zijn Daalder (de buren!), Rijsel, De Klepel, Entrepot, Scheepskameel een paar van mijn favorieten. In New York gaan we nooit niet naar Freemans in Soho en Café Colette in Williamsburg”.

De trap in huis werd roze: gedurfd! Maar echt super goed gelukt. En ware eye cather in huis!

Maartje vindt de keuken boven de fijnste plek in huis. Haar ideale dag? “De hele dag in de keuken een beetje schrijven, haha. Door Vito kom ik zo weinig aan schrijven toe (de dagen dat hij naar de opvang is zitten zo vaak vol met verplichtingen en afspraken) dat ik het heeeerlijk zou vinden om eens een hele dag niks anders te hoeven dan tikken en alles wat ik gezien en getest heb rustig te verwerken in artikelen. Maar als je me morgen een zak geld geeft spendeer ik mijn ideale dag al etende en drinkend in New York! Of met een ijskoud glas Chablis op het strand van Holbox in Mexico. Of de Malediven. Of St Barths. Any strand will do”.

all pictures: @enstijl
Over tien jaar zou Maartje het liefst nog in Amsterdam wonen.
“Nog steeds in Amsterdam en nog steeds in de binnenstad maar dan in een voormalige garage met een grote buiten. Zo’n parel die iedereen wil maar die wij ooit gaan vinden!”
Ik hoop voor ze dat dat gaat lukken! Ik gun het ze van harte! Met de inrichting komt het dan in ieder geval helemaal goed!

Bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne