Selecteer een pagina

Weer ging ik binnenkijken bij Maartje van Bartsboekje. Daar was ik al een keer eerder, toen ze nog aan de gracht in Amsterdam woonden. Ze zijn begin 2020 verhuisd naar dit fijne nieuwe huis. Ook in Amsterdam, maar net even een ander stukje. Het huis is heerlijk in de kerstsfeer, dus dat past nu helemaal goed toch? Voor de kerst inspiratie?

Maartje en Dirk wonen hier dus sinds maart 2020 met hun zoontje Vito en hun hondje.

Midden in de lockdown hier komen wonen en dus ook al veel kunnen doen om het huis eigen te maken.

Het huis voelt als een warme deken en er is gebruik gemaakt van prachtige, warme kleuren.

Maartje’s vorige huis was ook helemaal te gek, maar nu hebben ze nog weer meer met kleur gewerkt. Vito heeft nu een grotere kamer, heel fijn! En ze hebben een tuin!

Maartje en Dirk zijn allebei onwijze suckers voor kerst. En hopen samen met Vito mooie kersttradities te gaan maken. De boom staat al vanaf november en het is een sport geworden om geinige decoraties voor de boom te vinden.

De kerstboom hangt vol met gekke hangers. Een hotdog, een stokbrood, een ijsje en een croissantje.

Het werk aan de muur is van Enkel Art studio.

Dit is een hoekje in de keuken, waar Vito dus ook een eigen keukentje heeft. Doe maar luxe!

De prachtige groene tamegroute kandelaren zijn van Household Hardware. Prachtig echt (ja, ik heb ze zelf ook!).

Ze willen heel graag een lichtkoepel plaatsen voor iets meer licht bij de eettafel. Maar dat is een project om nog even voor te sparen.

De wenteltrap naar boven zat al in het huis: te gek natuurlijk!

Ik heb zelf thuis ook alle boeken van Bartsboekje…. Ik haal hier altijd onwijs veel inspiratie uit voor leuke tripjes. Waar Maartje zeker nog een keertje naar terug gaat als het straks weer kan? Naar the Unbound Amsterdam (dichtbij voor haar), Parc Broekhoven (dat onlangs een restaurant opende) en naar Plantage Rococo (dat is dan weer dichtbij ons).

Op de overloop boven is ook weer gebruik gemaakt van hele mooie, warme kleuren.

De kamer van Vito is zo gezellig! 

Zo in de winter is deze plek (de slaapkamer met badkamer ensuite) de favoriete plek van Maartje.

Hoe tof om behang in je badkamer te hebben? Super chique….

Veel in het huis was al goed. En daar kwam alleen een nieuwe kleur op de muur. Maar de badkamer was echt niet hun smaak, dus daar is ook een nieuwe kleur op de muur gekomen, maar kwamen ook deze tegeltjes aan de muur. Een speciale kleur groen waar nog een paar vierkante meter van was. Onder de wasbak zitten gordijntjes om de spullen uit het zicht te houden. Er kwam een messing kraan en ook een messing douche.

Een groot voordeel ten opzichte van het vorige huis is dat er hier een tuin is. Achterin hebben ze een overkapping gemaakt, er ligt een stukje kunstgras voor Vito om lekker te spelen en in januari gaan ze de vlonder aanpakken waar de tuin bank staat nu en daar komt ook een overkapping. Dan is de tuin helemaal klaar voor het voorjaar!

pictures: @enstijl
Bedankt lieve Maartje voor de gastvrijheid! En tot snel weer! Ik blijf Bartsboekje met veel plezier volgen, voor de beste tips in binnen en buitenland. Binnenkort weer een boek, toch? Ik weet wel wie dat boek gaat halen!

Liefs, Sanne