Selecteer een pagina

Ik ging op weg naar Amersfoort. Waar ik heel vaak langs rijd of in de buurt ben, maar nog nooit was ik echt de stad in geweest. En wat blijkt? Amersfoort is een super leuke stad! Mooi ook! Dus: weer wat geleerd.

Bij wie ging ik binnenkijken dan? Bij Suzanne (52) en Arjan (50) die hier sinds 2017 wonen. Ze hebben vijf kids samen en de jongste (van 16) woont nog thuis. Toen ze hier kwamen moest er veel gebeuren. Ze hebben heel veel zelf gedaan. Alles zelf bedacht (qua indeling, badkamer en muren) en ontworpen en alles gesloopt. Daarna alles weer opgebouwd en zelf alles geverfd. Stucwerk en leidingwerk hebben ze laten doen. Maar voor de rest dus echt veel zelf aan de slag geweest. Het resultaat mag er behoorlijk wezen!

Op de begane grond wonen ze. Maar de middelste verdieping van het pand is eigenlijk ook een hele fijne plek. Deze ruimte verhuren ze soms, maar ze zijn er zelf ook vaak te vinden. Zeker door het mooie dakterras (met uitzicht op de grote kerk) wat ligt aan deze verdieping.

Dit beeld vond Suzanne bij een tuincentrum. Het was kapot gegaan. Maar voor 50 euro mocht ze het meenemen. Nu is het een kunstwerk in de eetkamer….

De slaapkamer van Suzanne en Arjan heeft een mooi vlak op de muur. Dat hebben ze zelf zo geverfd. Leuk effect!

Een geweldige stadstuin met mooie blauwe regen. Die mis ik af en toe nog wel van ons huis (twee huizen geleden). Prachtige plant die meteen zo’n sfeer geeft aan een tuin.

De middelste verdieping wordt dus soms verhuurd. Voor fotoshoots of vergaderingen. Maar heel veel willen ze dit ook weer niet doen, want daarvoor is de ruimte eigenlijk te fijn 😉 Dus willen ze er zelf ook graag gebruik van maken.

Dit dakterras is echt waanzinnig. Een heerlijk, zonnige plek zo midden in de stad. De letters aan de muur zijn natuurlijk ook echt eye catchers. Hier zit Suzanne vaak te genieten van een kopje koffie, met het geluid van de kerkklokken op de achtergrond.

Op deze verdieping bevindt zich ook een fijne badkamer. Met een douche met een heel bijzonder en sierlijk douchegordijn 😉


all pictures: @enstijl

De bovenste verdieping van dit pand wordt bewoond door de dochter van Suzanne en Arjan. Daar woont ze samen met haar vriend. Ideaal toch? Als je daar in zo’n constructie ruimte aan kan bieden?

Wat een heerlijke ruimte. Wat een enorme luxe is dat toch.

En als je naar buiten stapt, ben je meteen midden in het centrum van de stad. Ook dat is een luxe hoor.

Over tien jaar hoopt Suzanne nog steeds met haar gezin hier te wonen. Maar ze willen het huis dan graag klimaat neutraal hebben. En het interieur? Dat gaat ook mee met de tijd natuurlijk…. Goeie, mooie toekomst plannen. En ik begrijp goed dat je deze parel midden in de stad niet gaat verlaten….

Bedankt voor de gastvrijheid!


Liefs, Sanne