Selecteer een pagina

Ik mocht weer eens in mijn oude buurt binnenkijken, in de Leidsebuurt in Haarlem. Altijd fijn! Dit keer ging ik binnenkijken bij Anouk (33). Zij woont hier samen met haar vriend Kevin (36) en twee zoontjes Jaap (4) en Wim (11 maanden). Ze wonen hier sinds de eerste lockdown…. “Dat was een heerlijk besluit, want zo hadden we ineens meer ruimte en een fijne tuin in deze gekke tijd”.

Gelukkig hoefde er niet veel verbouwd te worden. De keuken stond wel meteen op de lijst van aanpakken. Ze hebben eerst lang nagedacht over wat ze precies wilden.

Wel hebben ze echt alles geschilderd. Zelfs in bijna alle kamers zijn de plafonds meegenomen tijdens het schilderen.

De vloer was eigenlijk wel bijna aan vervanging toe, maar Anouk heeft deze, met hulp van vrienden, geschuurd en geschilderd en dat heeft eigenlijk heel goed uitgepakt.

Later kwam dus de nieuwe keuken in het huis. En niet zomaar eentje. Maar wel een keuken van 9 meter lang. Eigenlijk dus gewoon twee keukens. Best wel uniek. De grote trots in dit huis. Kevin houdt ontzettend van koken en kan dat in deze keuken naar hartelust doen.

De basis en de fronten zijn van Ikea en het werkblad van de keuken is van ….

Het fornuis wilde Kevin perse en dat heeft Anouk toen maar toegelaten 😉

De art wall is pas sinds kort erdoorheen en na heel wat passen en meten en dat weer opnieuw hangt er nu een mooie art wall boven de keuken, waar onder meer werk van Anouk zelf tussen hangt en ook de tv (een samsung the frame tv).

Deze silhouetten portretten maakt Anouk zelf! Ze maakt ze in opdracht (stuur haar vooral een berichtje via instagram).

Dit zijn haar vriend, zij zelf en hun twee kids. Zie je het aan de zijkanten van de abstracte vormen? Anouk is heel creatief en maakt sowieso echt veel zelf. Zo heeft ze steeds projecten klaar liggen.

Je trap een kleurtje geven is toch echt wel een heel leuk idee. Zo was ik eens bij Maartje (van Bartsboekje) die in haar vorige huis de trap licht roze had geverfd. Dat vond ik toen ook al een geslaagd idee. Deze rode trap is ook weer erg tof. Wel moet je het vrij vaak bijwerken, zegt Anouk.

Ze is nog aan het sparen voor een mooie, grote, glazen servieskast om het glaswerk en de kookboeken in uit te stallen.

In deze kast zie je ook weer de liefde voor koken (van Kevin) terug. Er staan behoorlijk wat kookboeken zo bij elkaar!

Dit leuke details vind je in de kids hoek. Een kids hoek met een bistro stoeltje en een marmer look tafel…. Tof toch?!

De slaapkamer van Anouk en Kevin lijkt wel een hotelkamer. Veel kleur, prints, maar toch is het een rustig geheel.

Zoontje Wim (11 maanden) heeft een hele mooie kamer. Met groen en oranje is deze kamer ook weer lekker kleurrijk.

Ook de badkamer is op de eerste verdieping. De badkamer is neutraal wit gehouden, maar we zien hier veel groene planten.

Op de tweede verdieping is er een logeerkamer en de kamer van zoontje Jaap (4). Verassend ruim: dit huis!

Nou, je kan wel raden wie deze mooie (door Anouk opgepimpte lampenkap) gaat krijgen…. Of niet dan?!

Deze toffe kleuren combinatie vinden we in de kamer van Jaap (4). En vooral ook het raket ijsje aan de muur viel me op en vind ik tof! Dit kastje mocht Anouk ergens gratis op halen en het past precies!

all pictures: @enstijlwww.instagram.com/enstijl

Ik vraag vaak bij de binnenkijker: “waar zie je jezelf over tien jaar wonen?”. En toen ik dat aan Anouk vroeg, zei ze: “phoe, moeilijke vraag! Ik denk nog steeds in Haarlem of omgeving. Het is altijd makkelijk om te dromen van dingen die je nu mist: een grote schuur., een speelzolder voor de kids, een atelier/werkplaats aan huis, een grotere tuin, een hal en een bijkeuken. Die staan op mijn droomlijstje”.

Goeie dromen! Komt vast helemaal met dit creatieve stel!

Tot snel in Haarlem! En super bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne