Selecteer een pagina

Yes: een binnenkijker in mijn eigen stad: Haarlem is altijd fijn! Ik volg Annemarie al een tijdje en ben wezen binnenkijken in het prachtige huis van haar en haar man Paul. Annemarie heeft ooit schilderles gehad van de oom van Mari in de oude school in Vogelenzang waar we woonden. Dat was namelijk eerst van de oom van Mari. En zo doende herkende zij heel veel van dat huis toen. Daar hebben we altijd leuk contact over gehad via de chat op instagram en nu heb ik haar dus in het echt ontmoet. Heel gezellig! En wat een huis!

Ze huren dit nu sinds bijna 5 jaar en wonen met veel plezier in Haarlem.

De plafonds zijn hier waanzinnig hoog en dat geeft zo’n mooi, ruimtelijk gevoel! Vooral de woonkamer, waar bakken met licht naar binnenkomt door de grote ramen (de favoriete plek van Annemarie ook) is heel cool. Uitzicht op de gracht is natuurlijk ook geweldig. Bootjes komen voorbij, terrasjes aan het water zijn dichtbij. Heerlijk!

De vloer is gemaakt van geperst hout. Ontzettend mooi, vind ik! En ik had dat op deze manier nog nooit eerder zo gezien eigenlijk….

Annemarie is zelf ook styliste. En ze probeert met het geld wat ze daarmee verdient haar eigen huis in te richten. Ze is vooral gek op HK Living. Er staan dan ook een aantal mooie items van dit mooie merk in haar huis te pronken.

Eigenlijk zijn er meerdere zitplekken gemaakt in de woonkamer. Aan het raam, in de hangstoel. Op de bank en er staat nog een gedeelte bank dichtbij de haard. Lekker zeg: als je daar plek voor hebt!

Dit hoekje is speciaal voor de kleinkinderen. Als ze langs komen hebben ze dit fijne speelhoekje voor zichzelf. Hoe leuk is de wandafwerking gedaan! Met een bamboe mat met riet pluimen er doorheen gestoken.

Er zijn veel creatieve hoekjes te vinden hier in huis 😉 Altijd fijn!

all pictures: @enstijlwww.instagram.com/enstijl

Ik vraag altijd aan de mensen waar ik een binnenkijker fotografeer waar ze zichzelf over tien jaar zien wonen. En Annemarie zei meteen: “dan zie ik onszelf nog steeds heerlijk in Haarlem wonen”. En dat begrijp k wel.

Wat een prachtige plek en dat uitzicht gaat natuurlijk ook niet vervelen. En Haarlem ook niet 😉

Bedankt voor de gastvrijheid en fijne lunch!

Liefs, Sanne