Selecteer een pagina
Oh wow. Ik ben al zo lang fan van dit geweldige huis van Anita (instagram: @frisze_blik).
En nou mocht ik bij haar binnenkijken. Het huis waar ik al zo lang fan van ben in het echt zien! Daar had ik dus heel veel zin, dat begrijp je.

Wie wonen er: Anita (46), haar man Willem (49) en haar kinderen: Bo (10), Mick (10) en Finn (13)
Waar: een grote nieuwbouwwoning in Alphen a/d Rijn van ongeveer 285 vierkante meter.
Sinds: 2013.
Sinds 2013 wonen Anita en haar gezin in dit waanzinnige huis. Je zou denken dat Anita styliste is, maar dat is niet eens waar! Waar komt haar liefde voor styling dan vandaan? Vroeger was ze wel er al veel mee bezig, terwijl haar ouders dat eigenlijk helemaal niet waren. Vaak haar kamer veranderen en spelen met verschillende stijlen dus. 
Toen Anita op zichzelf ging wonen ging dook ze in de woonbladen en probeerde soms een stijltje na te bootsen.

In huis zie je heel veel wit, een beetje zwart, grijs en andere naturel tinten. Kleur kom je er niet tegen. Zelfs kleur op de kinderkamers is beperkt. Wel zo mooi en zo rustig, vindt Anita. De grote eettafel nodigt uit om lekker aan te tafelen. De Ay Illuminate lamp vond Anita op de site van Couleur Locale. De winkel in Knokke wil ze ook graag nog een keertje bezoeken!

Toen ze in dit huis kwamen wonen hebben ze de beneden verdieping grondig aangepakt. Nieuwe vloer (een witte gietvloer!), nieuwe keuken en ook het toilet is helemaal in stijl met de rest van de beneden verdieping.

Er zijn zo veel mooie hoekjes in de woonkamer! Zoals deze prachtige industriële kar waar ook opgezeten kan worden in het zonnetje.

Zelfs de entree van het huis is mooi en helemaal in de stijl van Anita.

De keuken is een Italiaanse en vonden ze bij een keukenboer. Het was een showroommodel. Veel opbergruimte, veel werkruimte!

De keuken heeft een enorm kookeiland. Zo mooi en wat een opbergruimte! Dat lijkt me erg fijn! 

De prachtige grote plaat met de oude vrouw vond Anita bij Wehkamp, met 70% korting. Wat een vondst!

Toen het stel en de kinderen hier kwamen wonen, moest er wel nog het een en ander gedaan worden aan het huis. Wat nu nog op het wensenlijstje staat om aan te pakken? De badkamer…. Die mocht ik dan ook niet op de foto zetten. Helaas, want dan hadden jullie wel raar staan kijken, denk ik. De Griekse muurschilderingen verwelkomen je bij binnenkomst. Gelukkig heb ik wel even mogen kijken. Ik vind het juist altijd wel grappig dat een in mijn ogen vrijwel “perfect huis” ook zo z’n mindere kanten heeft. Zo is dat natuurlijk met elk huis! 

De badkamer heb ik dus niet gefotografeerd, maar de rest gelukkig wel.
Ik werd vooral heel erg blij van de zithoek in de woonkamer. Welke zithoek? Ja, klopt: er zijn er twee! 

Wat ik dus wel mocht fotograferen was de mooie slaapkamer van Anita en Willem. En die is prachtig. De lamp van HKliving vond Anita in de sale. De mooie poster aan de muur kocht ze bij Conceptstore No7 in Harderwijk. Het houten bankje langs de muur vond ze in de sale bij L’etoile in Schoorl. De winkel zit nu niet meer in Schoorl, maar wel in Bergen. Echt een aanrader als je daar in de buurt bent!

Achter deze prachtige houten schuifdeuren zit een enorme walk-in closet.

De kamer van dochter Bo is super leuk. De zwarte muur is net nieuw en ze gaan snel met de kamer van Mick aan de slag. Die wordt vast ook prachtig!

Deze mooie poster is van NAdesign en gemaakt van olifantenpoep. Ja, echt, poep….

all pictures: @enstijl
Zoon Finn heeft een heel tof game hoekje op z’n kamer. Dit was eerst een diepe inbouwkast, maar Anita heeft hier een gezellig hoekje van gemaakt. De zitkussens (palletkussens) heeft Anita van mij overgenomen. Ze zijn van Karwei.

Haar grote woondroom is overigens aan het water wonen of wonen in een grote loft. Dit is zeker een droom voor als de kinderen het huis uit zijn. Dan zullen ze zeker in een ander soort huis gaan wonen. Maar voor nu is dit een prachtig thuis!

Anita wil voor dit huis ook graag de tuin nog aanpakken, de badkamer boven op de eerste verdieping, de muur op de overloop, de badkamer op de tweede verdieping (badkamer voor de kinderen). Een stalen wand met glas tussen het eetgedeelte en zitgedeelte zou ook echt een wens zijn om nog toe te voegen aan dit huis. 
En zo nog wat dingetjes. Maar: alles stap voor stap.

Het item dat ze liever kwijt zou willen en inruilen voor een ander exemplaar is de bank. Het is een beige kleurige bank, maar er liggen momenteel linnen lakens overheen. Dit maakt het ook wel weer makkelijk. Als ze vies zijn worden ze gewoon in de was gegooid en ziet de bank er met fris linnen lakens zo weer helemaal goed uit!
Wat ze nooit weg gaat doen zijn de mooie oude potten. Die nam Anita over van styliste Paulina Arcklin. Ook de Marokkaanse houten deuren zijn een dierbaar bezit in huis.

Als alles klaar is, ga ik graag nog een keertje kijken! Dan zal ik daar vast weer onwijs veel foto’s kunnen maken!
Bedankt voor je gastvrijheid Anita. En de lekkere koekjes! Sorry dat ik er zoveel heb gegeten….

Liefs, Sanne