Selecteer een pagina
Ik droomde al een tijd van een betoncire badkamer. In ons huurhuis konden we niet veel met de badkamer, helaas. En daar vond ik de badkamer dan ook niet echt een inspirerende, fijne plek. Ik douchte er alleen af en toe en dat was het.

Als we ooit een koophuis zouden kopen…. Dan wist ik het wel. 

En dat gingen we nu dus doen! Bij de bezichtiging zagen we al dat de badkamer het grootste project van ons nieuwe huis zou gaan worden. Ontzettend verouderd en totaal niet onze smaak was het. Betoncire is mooi spul, het kan zelfs over tegels heen aangebracht worden. Dat en vele inspirerende plaatjes op pinterest gaven de doorslag: een beton cire badkamer moest het worden. Zwart beton cire ook nog eens. Prachtig! Ik ging op zoek naar een bedrijf dat en zwart beton cire verkocht en het ook zou kunnen aanbrengen. Ik kwam terecht bij Beton Cire Unique in Wormerveer. In de omgeving van Wormerveer voeren ze de klussen ook uit, dus dat kwam goed uit! Dat doen ze alleen in de omgeving van Haarlem, Zaanstreek, Kennemerland, Amsterdam, Hoorn en West Friesland.

Ze focussen zich nu voornamelijk op de verkoop van het mooie product. In Wormerveer geven ze ook regelmatig workshops zodat je zelf kan leren het betoncire aan te brengen! Dat kwam qua tijdsplanning allemaal niet zo goed uit, dus ik was blij dat ze bij ons de badkamer wilden komen doen! We moesten dan ook in twee weken verbouwen en klussen in ons nieuwe huis. Tjeerd kwam langs en heeft er een prachtige badkamer van gemaakt!

Eerst werden alle muren, dus ook de tegels, geëgaliseerd. Dat moest even drogen.

Daarna kon de betoncire erop. Het werd eerst gezeefd. Het leek in de potten meer donker grijs, maar Tjeerd verzekerde mij dat dat nog veel donkerder zou gaan opdrogen. 

Na de laag betoncire, kwam er nog een waterafstotende laag overheen. 
Dat zorgt ervoor dat je gewoon naar hartelust kan spetteren en douchen. De druppeltjes vallen als het waren zo weer van de muur af. Ook de bad omranding en vensterbank en het wastafelmeubel zijn meegenomen in de betoncire. Het geheel ziet er echt prachtig uit! 

Het geeft een chique uitstraling aan de badkamer, die best klein is, maar zo toch compleet is! 
Wat mooi! Ik kan er naar blijven kijken!
Bedankt Beton Cire Unique!
Liefs, Sanne