Selecteer een pagina
Ja, vorige keer in Marrakech waren we hier natuurlijk ook al geweest. En het stond niet eens op de planning deze keer. Maar toen ik echt een beetje klaar was met de drukte van de medina heb ik toch een nachtje Berber Lodge geboekt om deze geweldige plek ook aan mijn moeder te laten zien.

En toen we aankwamen…. Werd ik overspoeld door een gevoel van rust. Alles is er mooi, dus ik krijg er goeie energie van, door alle inspiratie. Ook hoef je hier echt even helemaal niks. Je wordt bediend en krijgt de heerlijkste lunch geserveerd en je bent gewoon in 1 klap helemaal thuis.

Een beetje zwemmen (in het koude, onverwarmde zwembad) zorgt er voor dat je in 1 keer helemaal fit en wakker bent en daarna weer opdrogen in de zon en met het geluid van de vogeltjes (en af en toe een ezeltje) om je heen en je bent weer zen.

Heerlijk is het er, echt. 

En nu is het helaas, net zoals al het andere moois in Marrakech, helemaal dicht.
Marrakech is in lockdown. Heftig om te zien.
Hopelijk kunnen alle mooie plekken blijven bestaan. Zo’n stad leeft natuurlijk voor een heel groot deel van toerisme en als dat niet mogelijk is, is het nog maar de vraag of alles kan blijven zoals het was.

Als we in oktober weer gaan, als we dan weer kunnen gaan, met Bo en Jip, gaan we hier weer heen. En dan wel drie nachten. Ik kan niet wachten…. Voor nu: wegdromen van de plaatjes en hopen dat ook Marrakech door deze crisis komt….

Liefs, Sanne