Selecteer een pagina
Laatst mocht ik binnen kijken bij Melanie (43) en haar mooie huis in Bennebroek. Weer lekker dichtbij! 
Hier woont ze met haar man Martijn (45) en zoon Olivier (12 jaar).
Ze woonden eerst in Haarlem, in de Bomenbuurt. Maar toen het huis naast haar ouderlijk huis (waar haar moeder nog steeds woont) te koop kwam, hebben ze toch de stap gemaakt en zijn naar Bennebroek verhuist. Dus sinds 2016 wonen ze hier, in dit huis van 120 vierkante meter.

Haar moeder woont dus naast hun. Dat heeft zeker z’n voordelen. Laatst wilden ze samen even Haarlem in, zoonlief blijft dan thuis en oma is een deur verderop.

 Ook brengt haar moeder af en toe lekker wat eten. Zij kookt wel. Melanie zelf eigenlijk niet. Sushi laten bezorgen gaat niet in Bennebroek. Dat doet thuisbezorgd daar niet…. 
Dus dat haalt ze dan af en toe af in Haarlem en neemt het mee naar huis. Heerlijk!

Verder heeft het vooral voordelen om nu in een dorp te wonen. De enorme tuin is daar zeker een van. Elke avond in de zomer zitten ze helemaal achterin aan het water bij de gezellige haard. Gisteren nog hadden ze fijn marshmallows geroosterd bij het vuurtje.

Ze hebben alles in het huis verbouwd. Alleen de buitenmuren en het dak is nog origineel. Niet zozeer omdat het echt allemaal nodig was. Maar ze houden van klussen. Veel in het huis hebben ze dus ook zelf gedaan. Eigenlijk bijna alles. Dat kan ook niet anders als je man opzichter in de bouw is.

Het engeltje is eigenlijk wel het meest dierbare item in huis voor Melanie. Ze heeft het van haar oma geërfd. Ze vindt het niet mooi, nog steeds niet, maar door de persoonlijke waarde en naast het wat modernere beeldje van Lamers & Lamers komt het toch goed uit de verf zo.

Zittend aan het kookeiland zal je Melanie veel vinden, dat vind ze een van de fijnste plekjes in huis. De keuken komt uit Hoorn en de greepjes uit België (net zoals de tegeltjes in het  super mooie toilet). Dit stel gaat niet zomaar voor de meest voor de hand liggende opties.
Kat … staat er goed op! Wat een lieve lobbes!

Kijk: de wc! Het toilet is het duurst per vierkante meter, wist Melanie mij te vertellen. Het kleinste kamertje van het huis is ook onwijs belangrijk!

Melanie had de trap en het houtwerk eromheen eerst hoogglans zwart geverfd. Maar hier zag je echt alles op…. Dus daarna alles weer geschuurd en kaal gemaakt. Dit is een stuk beter!

Panterprint: daar houd ik wel van! Melanie ook! Je ziet het hier terug en ook zeker in haar kledingkast!

Het heerlijke plekje achter in de tuin aan het water….

all pictures: @enstijl
Echt natuur he: in Bennebroek! Kijk die kikker zitten (dit was niet de enige)!

Over tien jaar hopen ze hier nog steeds te wonen. Het huis bevalt ontzettend goed en het is natuurlijk ook met oog op de toekomst fijn om naast je moeder te wonen (bijvoorbeeld als zij wat zorg nodig heeft). In dit huis hebben ze over alles nagedacht: waar moeten de stopcontacten komen? Welke vloer willen we? En er is 1 kleur (Down Pipe van Farrow and Ball) die in elke ruimte weer terugkomt. Dat maakt het huis persoonlijk en heel erg “van hun”.

Nu het project van de tuin overkapping nog realiseren en dan kunnen ze al helemaal ten volste genieten van hun fijne huis met heerlijke tuin in het groene Bennebroek.

Liefs, Sanne