Selecteer een pagina
Een nieuw huis met een oude badkamer. Sterker nog: in ons nieuwe huis willen we een badkamer gaan creëren waar nu helemaal geen badkamer zit. Kan dat wel? Onze klusjesman zegt dat alles kan, dus ja, dan geloven wij dat maar gewoon. Er ligt nu een houten vloer (de originele houten planken vloer) en die moeten we even weghalen om een Louis-plaat te plaatsen op de balken voor extra versteviging. Daaroverheen wordt een soort betonlaagje of egaline gestort en daar kan dan het materiaal overheen waarmee we willen werken in de badkamer.

En zijn we dus plannen gaan maken. Eerst maakte ik een kleur inspiratie plan. Dit is qua kleur wat we willen:

Toen we laatst in Marrakech waren, fotografeerde ik ook een aantal badkamers waar ik heel veel inspiratie uit kan halen:

Deze foto maakte ik in de riad waar we sliepen: Riad Zaouia44, waar sowieso veel inspiratie voor ons nieuwe huis te vinden was!
Deze foto maakte ik in La Maison Marrakech.

all pictures: @enstijl

Ook deze foto maakte ik in La Maison Marrakech.

Wij kiezen weer voor betonciré. Waarom betonciré? Het is ten eerste onwijs mooi, waterdicht en een fijn alternatief op tegels. We hebben in dit huis ook betonciré en dat is erg goed bevallen! We gaan in het nieuwe huis dus wel voor een lichtere kleur. Ik vind het zwart nog steeds erg mooi, maar we willen nu weer wat anders. Prachtig betonciré hebben we gevonden via: Stone Age. Zij hebben het mooie product: Base Beton, wat eigenlijk een soort betonciré 2.0 is. Dit hoef je niet zelf te mengen, maar is kant en klaar en een beetje beginnende klusser kan dit dus zelf! Dat klinkt goed, toch? Vonden wij dus wel! De keus van de kleur is altijd wel lastig, maar doe zoals ik: pak een aantal mooie kleuren, objecten en stoffen erbij en kies de kleur die daar het beste bij past.

Het wordt de bovenste kleur van de stapel kleurstalen!

all pictures: @enstijl
Dit materiaal kan dus ook goed op de vloer! Dus we trekken het waarschijnlijk daar door.

De kranen en de douche hebben we al uitgezocht. Die zijn ook al binnen! Via aliexpress kocht ik het. Dat scheelt enorm in de prijs…. Hopelijk werkt het ook….

We gaan douchen in bad. Dat is uit ruimtegebrek, maar ook omdat we dat echt geen probleem vinden. Maar dat moet je dus voor jezelf even bedenken. Wat je daarin het liefste wil en waar de ruimte voor is.

In onze huidige badkamer hebben we een glazen douchewand. In het nieuwe huis zetten we een soort muurtje neer, als zijnde een douchewand. En aan de andere kant van de wand komt dan de wasbak en de kraan. Dan kunnen de leidingen meteen daarin meegenomen worden.

Ik zie het wel zitten hoor: een hele verdieping voor onszelf met een mooie badkamer in de slaapkamer: waaaah! Luxe man!

Ik heb er zin in! Het duurt alleen nog wel even voordat het af is. Maar ik weet al helemaal hoe het gaat worden!

Liefs, Sanne