Selecteer een pagina
Wat een leuke ontmoeting en wat ben ik fan van Annemieke en haar concept en haar kunst en haar huis in Amsterdam!


Annemieke (“ageless” zoals ze zelf zegt :)), haar man Arjen (45) en dochters Lou (13) en Jill (10) wonen sinds 2003 in dit toffe huis in Amsterdam. Een huis met een tuin en uitzicht op een gracht. 

Hoe uniek is dat?

En wat voor huis! Een huis met echt een speelse, bijzondere indeling. Daar houd ik van! Een huis dat ook constant nog in beweging is. Er wordt altijd gekeken naar verbeteringen en aanpassingen. Nu bijvoorbeeld naar aanpassingen waardoor de art works het beste tot z’n recht komen.

Dit is Annemieke’s favoriete plek in huis. Aan tafel, bij de pui, met de deuren open naar de tuin.

Annemieke maakt waanzinnig mooie kunstwerken. Haar concept Art in return is bijzonder. Ze wil niet betaald worden in geld voor haar kunst, maar ze wil er iets anders voor terug. De “leuke dingen in het leven”. Het is dus te verkrijgen via de oudste manier van betalen: ruilen. Ruilen voor dingen die inspireren, die blij maken of het project laten voortbestaan. Zo heeft ze al een werk geruild tegen een ticket naar Ibiza, een reis naar Marrakech, een mooie gouden bedelarmband. Zo wil ze het leven voor zichzelf en voor de mensen om haar heen zo leuk mogelijk maken. “Ik hoop dat ik dit nog heel lang kan doen, want het is zo leuk!” zegt ze als ze enthousiast over haar werk verteld.

Dit zijn werken uit de Earth collection. Zo mooi!
Beneden bevindt zich de keuken, de eethoek (die je hierboven ziet) en de tuin, het atelier van Annemieke en het domein van Lou en Jill. Die twee hebben het goed voor elkaar hoor. Arjen en Annemieke kochten in 2008 het huis naast hun huis en verhuurden dit een tijdje als B&B. Nu is het erbij betrokken en is dit het domein van de meiden.

De betoncire muur in de keuken heeft Annemieke zelf aangebracht! Ze volgde een cursus op een avond en de volgende dag “kon” ze het. Ideaal toch?!

Op de eerste verdieping is een fijne woonkamer, met echt een prachtig uitzicht. Het dubbel dikke dubbelglas in de ramen zorgt ervoor dat je bijna niks hoort en toch midden in de drukte en gezelligheid van Amsterdam bent.


Ook altijd een goed idee: de muur waar we televisie hangt of staat donker maken. Dan valt de tv minder op.


Wat een heerlijke grote bank en toffe muur vol mooie kunststukken.

Ook op de overloop is het mooie werk van Annemieke terug te vinden.


De slaapkamers van de meiden zijn nu ingericht als een soort mini galeries. Hier hangt het werk van Annemieke.

Deze collectie is zo waanzinnig mooi! Ik ben blij dat het middelste werk in de onderste rij binnenkort bij ons thuis mag hangen.Nog een verdieping daarboven is de master bedroom met daarbij ook nog een badkamer.

all pictures: @enstijl

Hier hoeven ze nooit meer weg. En dat begrijp ik helemaal! Een unieke plek en genoeg plek voor het hele gezin en de kunstwerken. Te gek! 

Volgen jullie Art in return ook op instagram?

Bedankt dat ik mocht binnenkijken en ik kijk er naar uit een echte “art in return” thuis te hebben!

Liefs, Sanne