Selecteer een pagina
Afgelopen weekend zijn we een weekendje weg geweest met mijn ouders, broer en schoonzus, naar de Belgische Ardennen. Ik had opeens ook zo’n zin weer eens naar Antwerpen te gaan! Toen we Bo nog niet hadden, gingen we daar regelmatig samen heen, voor een nachtje weg. Slenteren door de stad, Belgische biertjes drinken en absint cocktails bij Appelmans. Dat zat er nu even niet in. Maar op de heenweg naar de Ardennen zijn we wel lekker met z’n drietjes een nachtje in Antwerpen geweest. We sliepen in een loft, wat ik had geboekt via Airbnb. In een prachtig oud gebouw (industrieel en met veel glas en toffe hoge loft gebouwen) zijn ook een aantal lofts die dus verhuurd worden. Wij sliepen in de witte variant. Ik kreeg van meerdere mensen op instagram de tip om naar de Kloosterstraat te gaan. En idd wat een prachtige straat vol mooie winkels. Vaak veel te duur, bijna altijd, maar de panden zelf waren al mooi om gewoon van binnen te bekijken. Neem nou woonwinkel het Woontheater. Daar wil ik dus wonen! Een enorm pand met hoge plafonds en een super fijne binnentuin. Ik had het alweer helemaal ingericht. En Bo vond het ook prachtig. Allemaal winkels met antiek en vintage schatten. Heel tof om doorheen te slenteren en alles te bekijken.

Woontheater Antwerpen….
Bo was een beetje moe en toe aan even zitten. Dus daarna zijn we naar de Grote markt gereden en hebben de auto daar in de buurt geparkeerd (ik kan nu helemaal niet veel lopen, met 27 weken zwangerschap)…. Bij Appelmans hebben we even lekker wat gedronken en aan de overkant daarvan in zo’n kitscherig pizza tentje hebben we wat gegeten. Wel met uitzicht op de grote kerk, dus dat maakte het wel best romantisch! Een wafel mocht niet ontbreken: heerlijk en daarna zijn we terug gegaan naar onze loft voor een nachtje. Ik ben erachter gekomen dat ik hoogte in een woonkamer heel belangrijk is voor mij. Het gevoel van ruimte en licht: dat geeft zo’n groots gevoel! Dus: onthouden!

Na Antwerpen reden we door naar de Ardennen (bij de Franse grens) waar we nog twee nachten met m’n ouders, m’n broer en zijn vriendin geweest zijn. Erg gezellig familie weekendje! In een mooi huis. Met een haard! Wat is dat toch ook gezellig! 
Mannetje wilde naar het zwembad in mijn regenjas…. 
Ideaal: zo’n iPad hoekje!

Ook een chateau bezocht, waar ridders woonden en nu Superman rond liep….
Blijkbaar…. 
Al met al een heerlijk weekend! 
Hebben jullie ook een lekker weekend gehad? 

Liefs, Sanne