Selecteer een pagina

Al dat verhuizen…. Waarom doen wij dat eigenlijk?! Waar beginnen we steeds aan? En wat doen we onszelf aan?

Die vragen krijg ik natuurlijk heel vaak.

Waarom gaan jullie weer verhuizen?! Mensen snappen er weinig van. Veel mensen zeggen dat verhuizen ze tien jaar van hun leven heeft gekost. Je hoort dat mensen gaan scheiden door verbouwen en verhuizen. De grootste horror verhalen komen voorbij.

En ik ga ook niet zeggen dat ik het makkelijk vind. Want nee: dat vind ik zeker niet. Ik krijg er ook stress van, ik vind het ook zeer zeker zwaar (emotioneel en lichamelijk gezien) en het is niet alleen maar leuk, zeg maar. Het heeft voor behoorlijk stressvolle periodes gezorgd. En bloed, zweet en tranen kwamen voorbij.

Maar het is ook heel leuk, vinden wij. Het heeft er voor gezorgd dat we de afgelopen jaren steeds weer iets moois hebben kunnen maken van de huizen waar we woonden en zo steeds weer door konden. Een stapje hoger. Zodat we een nieuw project aan konden gaan, met weer nieuwe mogelijkheden. Een nieuw project geeft ook weer energie. Ik zag laatst een interview met Willem van Sas (@daddyhox) en die omschreef het goed hoe het bij hem en Rachel van sas (zijn vrouw, @dehuismuts) werkt: iets opstarten en verzinnen gaat super goed en dat kunnen ze geweldig goed, maar daarna is het nieuwe er wel een beetje af en dan willen zij weer door. Nou, zo voelt het voor mij ook echt een beetje, wat dat verhuizen betreft dan.

We zijn er inmiddels zelfs een beetje aan gewend. Funda is een soort verslaving en we kunnen van niets, iets maken. En dat geeft veel voldoening. Veel mensen zullen het niet begrijpen of raar vinden of zielig voor de kinderen of instabiel en ga zo maar door.

Maar we hebben op deze manier juist ook iets kunnen opbouwen. Juist ook voor later, voor de kinderen. Zo zie ik het ook maar een beetje. En ik heb ook een beetje zoiets: het is mijn leven. Dus ik moet doen wat voor ons goed voelt. En niet dingen laten omdat mensen het misschien raar vinden of er wellicht (nee, hoogstwaarschijnlijk) een mening over hebben. Mensen hebben overal wel een mening over. De laatste tijd steeds vaker en steeds heftiger, vind ik. Maar daardoor ga ik me niet laten tegen houden. Dat lijkt me niet de bedoeling.

Dus idd: je raadt het al. Daar gaaaaan we weer.

We gaan weer verhuizen, crazy als we zijn.

foto: @Jesje Veling

En ja, ik vind het eng, in deze gekke, dure en vreemde tijd om te gaan verkopen en een ander huis te kopen. Echt wel hoor! Maar ik heb er alle vertrouwen in dat er mensen heel graag in ons prachtige huis in Haarlem willen gaan wonen (de blogpost met de verkoopinfo volgt snel later). Het is zo’n waanzinnig huis! Dus dat moet goed komen. En risico’s kan je ook zien als kansen, toch? Dus zo zie ik het maar….

En natuurlijk zou ik het leuk vinden als jullie me in het nieuwe huis blijven volgen, en op weg naar het nieuwe avontuur. Maar als jullie denken: ik ben er klaar mee met die verhuizende meid. Ook goed. Even goeie vrienden. Maar ik ga me niet meer laten tegenhouden door de meningen van anderen. Want eigenlijk: heeft helemaal niemand daar wat aan.

En ik weet wel dat ik eigenlijk geen verantwoording hoef af te leggen natuurlijk. En nu voelt het alsof ik dat toch een beetje heb gedaan…. 🙂 Het is ook lastig. Want eigenlijk ben ik een ontzettende pleaser. Maar ik kom er wel steeds meer achter dat je niet iedereen om je heen kan blijven pleasen in het leven. Dat ga je niet redden. Het belangrijkste is dat je doet wat jezelf gelukkig maakt, denk ik….

Ik ga jullie snel wat meer op de hoogte brengen…. Spannend!

Liefs, Sanne